liberinteleorman.ro

Cerealele de vară au intrat în hambar, iar Veronela Pantalie în Direcția Agricolă Teleorman

2 septembrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

veronela pantilieCampania agricolă de vară s-a încheiat. În Teleorman, fermierii au recoltat toată suprafața cultivată, potrivit unei situații remise de noul director al Direcției pentru Agricultură Teleorman, Veronela Pantalie.

Domnia sa, recent intrată în pâinea directoratului de la Agricultura teleormăneană, a declarat public faptul că totul este în regulă privind cerealele de vară. Se pare că agricultorii au recoltat 162.363 ha de grâu, producția obținută fiind de 3.680 kg la hectar. Cât privește orzul, producția medie a acestuia este de 3.844 kg la hectar. Rapița a fost băgată și ea în hambar, producția obținută în urma celor 41.680 hectare culese fiind de 1.955 kg la ha.

Veronela Pantalie: ”La culturile păioase, acțiunea de recoltare și valorificare a producției este încheiată, campania de recoltat s-a desfășurat în condiții normale, terenurile au fost eliberate de resturile vegetale pe întreaga suprafață, efectuarea arăturilor pentru însămânțări de toamnă, atât cât condițiile de mediu și sol au permis, s-a făcut pe o suprafață de 125.000 ha, stagnând în luna august din cauza lipsei precipitațiilor, fapt care a dus la compactarea terenului și pierderea apei din sol”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pericolul nu a fost înlăturat !

Următorul articol

The Alexanders cântă la Berăria lui Nae

Cele mai recente articole de Actualitate