Cercetașii au organizat, din nou, Festivalul luminii, la Alexandria

în Cultură

Monica Vasilescu

De câțiva ani, în capitala Teleormanului, își desfășoară activitatea o organizație preocupată de civism și de implementarea unui sistem de valori bazat pe promisiune și lege. Această comunitate mică poartă numele de Centrul local FRIENDS Alexandria și este formată din peste 50 de cercetași care și-au înțeles bine menirea, aceea de a ajuta la construirea unei lumi mai bune.

Centrul local FRIENDS Alexandria, coordonat de Loredana și Robert Toc, alături de o echipă dedicată, organizează, în fiecare an, Festivalul luminii, un eveniment creat sub principiul de a fi econom. Copiii au confecționat gulguţe în care au introdus lumânări, cu ajutorul cărora au desenat imagini pe pământ. Ei au avut parte, ca și în anii trecuți, de pictură pe față, câmp cercetășesc, muzică și voie bună. Pentru că ne aflăm în an centenar, cercetașii au marcat evenimentul prin formarea cifrei 100 din gulguțe roșii, galbene și albastre, elemente specifice activității lor în cadrul acestui festival, devenit cel mai mare eveniment al cercetașilor dedicat comunității.

Potrivit organizatorilor, ”cercetașii din Alexandria au oferit comunității din care fac parte o mică frântură din lumea lor, pornind de la moto-ul FL „redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”: o lume plină de bunătate, fapte bune, creativitate, zâmbete, inocență și dorința de a ajuta tot timpul aproapele. S-au pregătit ateliere și surprize celor care au dorit să participe la acest eveniment”.

Așa cum am mai spus, Festivalul Luminii înseamnă spectacol de imagini, lumini și jonglerii, dar nu numai! Înseamnă spațiu de manifestare pentru cercetășie, omuleți mici și mari cu valori. Înseamnă bucurie, armonie, frumusețe, zâmbete și lucruri mărunte care încântă!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*