liberinteleorman.ro

Cercetașii au luminat Alexandria

24 mai 2015

Monica Vasilescu

festivalul luminii (1)În capitala Teleormanului, puțină lume a auzit de cercetași. Ei sunt copii grupați pe trei categorii de vârstă, reuniți sub numele de Friends Alexandria. Lupișori, exploratori și temerari, cei aproximativ 50 de prichindei învață încă de acum să aibă un sistem de valori bazat pe promisiune și lege, ajutând în acest mod la construirea unei lumi mai bune.

Central local Friends Alexandria, înființat la inițiativa profesorului cercetasiLoredana Toc, joacă deja un rol constructiv în societate, prin comunitatea prietenească pe care au creat-o. Sâmbătă seara, în fața Casei de Cultură din Alexandria și în parcul central, cei mici au pus bazele unei acținuni ce se dorește a deveni tradiție.

Festivalul luminii, creat sub principiul de a fi econom, a avut un real succes, atât printre cei mici, cât și printre adulți. Copiii au confecționat gulguţe în care au introdus festivalul luminii (2)lumânări, cu ajutorul cărora au desenat imagini pe pământ.

Este pentru prima dată când un astfel de eveniment are loc la Alexandria, dar nu și ultima, promit organizatorii, care își doresc să contribuie la evoluția pedagogiei cercetășești în Teleorman, oferind un plus de educație complementară celei primite în familie și la școală.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Peneliștii de tip nou din Teleorman au sărbătorit 140 de ani de la înființarea PNL

Următorul articol

Până se retrage din politică, Titirișcă nu iartă nimic

Cele mai recente articole de Actualitate