liberinteleorman.ro

Centrul Militar Judeţean Teleorman caută adepți

militari

Centrul Militar Judeţean Teleorman, prin structura de specialitate, a început activitatea de înscriere şi întocmire a dosarelor, pentru învăţământul liceal, postliceal şi universitar. Șeful de stat major al C.M.J.Teleorman, locotenent colonel Daniel Gabriel Drăguț, ne-a spus că, pentru anul de învăţământ 2015/2016, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs următoarele locuri:

Învăţământ liceal: (pentru elevii claselor a VIII-a, băieţi şi fete): Colegii naţionale militare – 360 locuri, 120 pentru fiecare din cele 3 colegii militare liceale existente la Breaza, Alba-Iulia şi Câmpulung-Moldovenesc.

Studii universitare de licenţă-învăţământ de zi:

Academia Tehnică Militară – Bucureşti = 80 locuri

Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu – Sibiu=190 locuri

Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă – Braşov = 78 locuri

Academia Navală Mircea cel Bătrân – Constanţa = 37 locuri

Institutul Medico-Militar=39locuri; specializările: medicină generală, medicină dentară, farmacie.

Se pot înscrie candidaţi (băieţi şi fete), absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de până la 26 de ani sau care sunt elevi în clasa a XII-a.

Învăţământ postliceal pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor:

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I – Piteşti = 134 locuri;

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene –Traian Vuia- Boboc(Buzău) = 105 locuri;

-Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral I. Murgescu– Constanţa = 57 locuri.

Se pot înscrie candidaţi (băieţi şi fete), absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de până la 28 de ani sau care sunt elevi în clasa a XII-a. Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Cei interesati pot obţine informaţii suplimentare de pe site-ul www mapn.ro şi la Biroul Informare – Recrutare, structura de specialitate a Centrului Militar Judeţean Teleorman, condus de colonel Ştefan Cordea, care funcţionează în Alexandria, str. C-tin Brâncoveanu nr.45 şi la tel. 0247/317450.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Subsemnatul Plt. adj. princ. Pana Ion, cu domiciliul stabil in str. principala nr. 20, satul Merisani, com. Dobrotsti, jud. Teleorman, cu dosar de pensie M. Ap. N. nr.35551225 . Va rog sa-mi recalculati pensia lunara, respectând urmatoarele date rezultate din dosarul de cadru activ al M.AP. N. 1. Începând cu data de 01. 06. 2002, am primit dreptul de a fi pensionar cu o vechime totala de peste 30 de ani 2. Pentru faptul ca in luna iunie , U.M. 01704 Bucuresti unde eram incadret, , avea de indeplinit mai multe misiuni de o importanta deosebita in cooperare cu armata N.A.T.O., cdt. U.M. 01704 Buc. , a ordonat sa fiu retinut in unitate pentru îndeplinirea acelor misiuni Pentru luna iunie 2002 am primit pensia cuvenita, iar pentru faptul ca la ordin am participat la acele misiuni, am primit solda intreaga cu toate retinerile si toate drepturile. Începând cu data de 01 IULIE 2002 prin Ordin de zi pe unitate am fost trecut in rezerva cu respectarea dreptului la pensie. Consider ca este un caz unic , Va rog sa-mi calculati retroactiv pensia pentru luna iunie 2002 cumulata cu inca 5 luni din urma pentru a-mi primii toate drepturile financiare ce mi se cuvin . Pentru eventuale lamuriri , tf. 0785702321 CU STIMA SI CONSIDERATIE !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Elevii din învățământul liceal teleormănean își dezvoltă competențele digitale

Următorul articol

Alexăndrencele sunt invitate să prepare “Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască”

Cele mai recente articole de Actualitate