Centrul de Sprijin Social pentru Romi din Alexandria a serbat Ziua Internațională a Romilor

în Actualitate

Monica Vasilescu

romi

Persoanele de etnie romă din întreaga lume au fost sărbătorite pe 8 aprilie, dată desemnată ca fiind Ziua Internațională a Romilor. În ultimii ani, semnificația acestei zile a început să fie cunoscută mai bine pe plan local, una dintre puținele persoane care nu uită să le aducă o bucurie etnicilor din municipiul reședință de județ fiind Virgiliu Alexandra (Tobi), consilierul primarului. Așa s-a întâmplat și astăzi, în municipiul reședință de județ, acolo unde ziua romilor a fost serbată cu acțiuni educative și voie bună de către reprezentanții Centrului de Sprijin Social pentru Romi din Alexandria.

Dansurile și cântecele specifice și alte activități de acest fel au marcat ziua ce pentru persoanele de etnie romă reprezintă o importantă sărbătoare a comunității lor. Fetele de la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria i-au încântat pe cei prezenți cu senzaționale dansuri țigănești.
Ca de fiecare dată, de la evenimentul socio-cultural nu au lipsit nici recompensele. Prin implicarea  consilierului pe probleme de romi din cadrul Primăriei Alexandria, Virgiliu Alexandra, 100 de elevi din școlile alexăndrene cu rezultate deosebite la învățătură, dar și cei din familii defavorizate au primit cadouri constând în dulciuri, sucuri, dar și cărți. De asemenea, școlarii merituoși au primit diplome și felicitări pentru situația remarcabilă la învățătură.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*