liberinteleorman.ro

Centrele de carantină se golesc. Doar 37 de oameni mai sunt cazați astăzi în Teleorman

Dacă în starea de urgență, sute de oameni întorși din zonele roșii ale lumii au fost obligați să stea forțat în centre de carantină vreme de 14 zile, în starea de alertă lucrurile s-au schimbat. Practic, legea nu-i mai obligă acum pe cei întorși din străinătate să petreacă 14 zile în carantină instituționalizată, ci le permite acestora ca, pe baza unei declarații pe propria răspundere, să petreacă izolarea în familie. Doar dacă aceștia nu doresc să își expună familiile pot apela la soluția centrelor de carantină.

La nivelul județului Teleorman, numărul celor cazați în centrele de carantină a scăzut considerabil în ultima perioadă, pe de o parte, pentru că cele 14 zile au expirat pentru majoritatea celor care s-au întors din străinătate și, pe de altă parte, pentru că acum oamenii nu mai sunt obligați să stea în centre speciale. Până în acest moment, doar câteva persoane au solicitat cazarea în regim instituționalizat de carantină, acestea fiind în general cazuri sociale.

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman, în centrele de carantină aflate în funcțiune la nivelul județului erau cazate astăzi 37 de persoane. În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1080.

În starea de alertă, deja constatăm și o scădere a numărului de centre de carantină la nivel județean. Practic, în acest moment, în județul Teleorman mai funcționează doar patru centre de carantină. Cu adevărat interesant e faptul că acum se fac eforturi pentru a se păstra un singur centru pe tot județul, așa că pe măsură ce termină perioada de carantină, oamenii eliberează centrele, iar cazările noi se fac în centrul care va rămâne unic la nivel județean. Locația centrului nu poate fi făcută publică, însă este unul dintre centrele care funcționează în județ încă de la impunerea stării de urgență.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Polițiștii teleormăneni au aplicat 374 de sancțiuni contravenționale în numai 72 de ore

Următorul articol

Drama bolnavilor non-covid în vremea coronavirusului: : „Fie că a avut sau nu Covid, din asta nu faci absolut niciodată un motiv de a lăsa omul 2 ore pe masă la UPU, ca să moară desangvinizat”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică