Centrele de carantină din Teleorman se golesc: doar 113 persoane mai beneficiază de cazare sub protecția statului

în Actualitatea politică/Dezvăluiri/Social

Centrele de carantină înființate de autorități la nivelul județului Teleorman încep să se golească sau chiar să se închidă, după ce un număr important de persoane cazate forțat de către statul român a depășit cu bine perioada de 14 zile necesară apariției unei eventuale infecții cu noul virus. Ca atare, mulți dintre ei s-au întors la familii, perfect sănătoși și fără a mai reprezenta un risc potențial pentru cei apropiați. În continuare, însă, cei care au părăsit centrele de carantină trebuie să păstreze măsurile de distanțare, la fel ca toți ceilalți cetățeni ai României, astfel încât numărul de infectări să nu crească semnificativ. În acest moment, un număr de 80 de teleormăneni sunt infectați cu noul virus, însă îngrijorarea rămâne o stare de spirit normală în rândul autorităților, care știu că o explozie a cazurilor de îmbolnăvire ar pune la pământ sistemul medical din județ.

Vârful valului de carantinați a fost atins în prima parte a lunii aprilie, mai precis pe data de 7 aprilie, când în județul Teleorman erau adăpostiți în centrele de carantină 443 de persoane întoarse din zonele de risc. Astăzi, lucrurile stau mult mai bine. O parte dintre centrele de carantină s-au închis, iar o altă parte au în continuare locatari, dar numărul lor nu mai este impresionant.

Practic, la nivelul județului, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), în centrele de carantină erau cazate astăzi 113 de persoane. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 397.

Observăm, așadar, o scădere semnificativă a numărului de persoane care prezintă un risc de îmbolnăvire pentru comunitate, dar și o ușurare pentru stat, care le-a asigurat celor în cauză hrană și cazare la prețuri deloc avantajoase.

Specialiștii spun că dacă în perioada următoare, populația va fi disciplinată și va respecta măsurile de protecție individuală, pandemia va putea fi depășită, iar viața va începe să intre, încetul cu încetul, în normal.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*