liberinteleorman.ro

Centrul social de la Lada capătă contur. Preotul Florin Danu a mai achiziționat două uși

10 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

centru ladaÎn timp ce mulți ”oameni ai Domnului” din România sunt blamați pentru faptele lor neortodoxe, un preot din Teleorman arată că nu se duce totul într-o direcție greșită și că mai există speranță de normalitate. Prin proiectul său, preotul Florin Danu, de la parohia Lada, comuna Tătărăștii de Jos, nu demonstrează doar că este dedicat profesiei sale, ci și faptul că își consumă toate resursele pentru oameni, nedorind să asiste pasiv la suferința din jurul său. Fiindcă, în satul în care slujește, populația este privată de multe lucruri necesare, preotul s-a gândit să construiască un centru social pentru nevoiași, în special pentru copiii care provin din familii sărace și se gospodăresc greu.

De luni bune, acesta strânge materiale de construcție, pe Facebook, pentru a-și vedea visul cu ochii. Iar planul său capătă contur în fiecare zi. Zidurile centrului au fost ridicate deja. Tot cu bani din donații, părintele paroh speră să doteze centrul unde copiii vor beneficia atât de cantină, cât şi sală de lecţii sau de cabinet medical.

După ce săptămâna trecută a utilat cantina cu frigider, aragaz și ladă frigorifică, pentru a putea continua demersul de a oferi un prânz cald copiilor, bătrânilor și persoanelor cu nevoi din Parohia Lada, preotul Florin Danu a achiziționat două uși pentru Centrul Social. Nu a avut bani suficienți pentru a acoperi necesarul (mai are nevoie de cinci uși), dar lista rămâne deschisă pentru cei care doresc să ajute.

Între timp, sala de mese devine funcțională. Sâmbătă, 15 august, preotul va organiza hramului Bisericii și, cu această ocazie, copiii se vor bucura de prima masă caldă în noul lăcaș.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Preot necanonic.Va trebui caterisit imediat.Nu are binecuvatarea PS Galaction pentru constructia noului asezamant,In timp ce sediul episcopiei sta demolat fara ajutor financiar, acestui preot ii arde de ,,prostii,,

  2. Daca sfintirea are loc pe 15 si este invitat si Galaction ,parintele va trebui sa plateasca 1500 euro deplasarea ,dupa cum e obiceiul ,,cu timp si fara timp,,Asa ca mai taiati din portii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Avocatul Ardeiaș își așteaptă sentința

Următorul articol

Nițulescu își anunță revenirea, la cheful lui Crăcea

Cele mai recente articole de Actualitate