liberinteleorman.ro

Cei mai buni sportivi ai anului 2017 au fost evidențiați la Gala Sportului Teleormănean

20 decembrie 2017

A devenit deja o tradiție ca, în preajma sărbătorilor de iarnă, marea familie a sportului teleormănean să se reunească pentru ceea ce înseamnă evenimentul de concluzie al sezonului, Gala Sportului Teleormănean.

Acest eveniment strânge, în fiecare an, crema sportului din județ, amfitrion fiind Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman, instituție condusă de Mariana Mitran, care a contabilizat toate performanțele de peste an ale sportivilor teleormăneni. Anul acesta, întrunirea a avut loc în noua Sală a Sporturilor din Alexandria, pe 19 decembrie, cu începere de la ora 17.00.

Pe locurile destinate campionilor s-au așezat, la sporturi neolimpice, Horia Paul Şchiopu – culturism – medalia de aur la categoria – Junior Men’s Physique până în 178 cm (CST Alexandria), Florina Chiar – fotbal tenis  – cinci medalii de aur la Campionatului European de Fotbal Tenis (Viitorul 003 Alexandria), iar la sporturi olimpice: Ionuţ Nicolaescu – caiac (CSS Alexandria), Rebeca Puran – tir (CST Alexandria), Iulian Bărbulescu – caiac (CSS Alexandria). Artele marţiale au adus medaliați precum: Ana Maria Mavru (Atac Roşiorii de Vede), Magdalena Şerban (Kanazawa) şi Alexandru Olteanu (Atac Roşiorii de Vede). În fața publicului au fost recunoscute și rezultatele bune ale unor echipe, printre care baschet feminin juvenil şi handbal pe plajă – juniori, de la CSS Alexandria. Pentru prima dată Direcția Județeană de Sport și Tineret a remarcat ca atare rezultatele obținute de campionul mondial la lupte Attila Szabo, care câștigă medalii pentru Teleorman de cinci ani: 2013 – Sarajevo – argint și bronz, 2014 – Belgrad – 2 medalii de bronz, 2015 – Atena – 2 medalii de aur (2015 – dublu campion mondial), 2016 – aur în Finlanda, la Seinajoki, și bronz în Polonia, la Walbrzych, 2017 – Plovdiv – Bulgaria aur și argint. Dintre sportivii de performanță nu a lipsit Magda Dudeanu, una dintre cele mai bune trăgătoare la tir pistol și aer comprimat, prezentă pe podiumul campionatelor naționale și europene de peste 20 de ani. Între momentele de premiere, spectatorii au fost delectați cu dansurile de excepție ale micuților dansatori de la „Domo Dance” şi „Sibba”. La final, baschetbalistele de la CST, antrenate de Toma Vrânceanu, au interpretat un colind în contextul perioadei tradițiilor românești.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Simpozionul Județean  „Să păstrăm și să prețuim tradițiile și obiceiurile străvechi!”, desfășurat la Casa Corpului Didactic Teleorman

Următorul articol

Carmen Dumitrescu și-a prezentat cel de-al patrulea „copil” – ”Purgatoriul nebunilor

Cele mai recente articole de Sport