liberinteleorman.ro

“Ceauşeasca” îşi schimbă numele, dar năravul ba…

6 iunie 2015

milosCarmen Dumitrescu
În anul 2006, presa locală descoperise o serie de nereguli practicate la acea vreme de directorul executiv al DGASPC, Rodica Ogrijă. În fapt, era vorba despre câştigarea unei licitaţii de către SC Mara Prod SRL, prin care firma respectivă se obliga să furnizeze celor de la DGASPC Teleorman alimente la preţuri nu de două, nu de trei şi nici de patru ori mai mari decât se practicau pe piaţa liberă, ci “umflate” de douăzeci de ori. Apelul la transparenţă făcut la momentul acela de reprezentanţii presei locale a fost tratat cu scârbă de către Rodica Ogrinjă, care a refuzat să prezinte contractul opiniei publice, motivând că acesta cuprinde o clauză care stabileşte “caracterul confidenţial al contractului”. Ce o fi fost atât de confidenţial în procesul de cheltuire al banului public nu s-a lămurit iar situaţia a rămas în pom, aşa cum se întâmplă, în general, atunci când autorităţile se forţează intens pentru a nu fi prinse cu mâţa în sac.
Desigur, mulţi dintre cititorii noştri s-ar putea întreba ce legătură au toate acestea cu “Ceauşeasca de la DGASPC”. Ei bine, suprinzător sau nu, Rodica Ogrinjă nu e nimeni alta decât celebra Rodica Miloş, despre comportamentul căreia ziarul Liber în Teleorman a relatat destule detalii în ultimele luni. Tot Rodica Ogrijă a fost protagonista unui alt episod public jenant, pentru că, în aceeaşi perioadă, un vecin de-al celebrei doamne s-a plâns presei locale cu privire la comportamentul de acasă al directorului executiv de la Protecţia Copilului. Vecinul, încurajat de dezvăluirile ziarului nostru, ne-a mărturisit că Rodica (fostă Ogrijă), actuală Miloş i-a făcut viaţa un coşmar: “La venirea noastră în bloc, ne-am adresat persoanei respective cu privire la comportamentul ei necivilizat şi la zgomotele care provin din apartamentul dânsei, dar a refuzat grosolan să asculte, întorcând spatele şi spunând: “Nu ştiu, nu mă interesează!” Astfel de atitudine este a unui om civilizat care mai şi lucrează într-un mediu public, bugetar?Apropo, DGASPC e firmă particulară?De ce întreb? Pentru că aproape zilnic una dintre maşinile DGASPC venea la Rodica Ogrijă acasă să-i aducă buteliile, să o ducă undeva pe fiica ei sau pe amândouă, să cumpere flori, să-i depaneze prin casă, să-i aducă mobila. Datorită funcţiei pe care o deţine într-o instituţie a statului, dumneaei consideră că este intangibilă, ceea ce contravine flagrant articolului 16 şi 44 din Constituţia României. Trăim în România, nu în comunism sau în Uganda şi de aceea trebuie să trateze vecinii, oamenii, ca orice cetăţean resposabil şi civilizat, indiferent de statutul social”.
Interesant e că, în ciuda acestor comportamente, de care nu se plâng doar colegii şi subordonaţii de la locul de muncă, ci şi vecinii de la bloc, Rodica Miloş continuă să susţină că e o profesionistă ireproşabilă şi un om de pus la rană. Dar dacă în instituţiile statului român, un profesionist ireproşabil este cel care ştie să organizeze licitaţii trucate (Mara Prod şi Proinvest sunt doar cazurile pe care noi le cunoaştem) şi să-şi ţină subordonaţii în teroare, atunci înseamnă că noi jucăm în alt film şi Rodica… Drăghici… Ogrinjă… Miloş are tot dreptul să fie deranjată. Ceea ce se vede, însă, din avion e faptul că “Ceauşeasca” a fost mereu un personaj negativ, cu năravuri dintre cele mai nocive, ori de câte ori şi-ar fi schimbat numele până acum.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea nu renunţă la funcţia lui religioasă

Următorul articol

Elevii Colegiului “Al. D. Ghica” au celebrat Ziua Mondială a Mediului

Cele mai recente articole de Actualitatea politică