liberinteleorman.ro

Ce și-a propus și ce a realizat Gina Curea în postura de consilier local

21 august 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

gina cureaCine are calitatea publică de consilier local deține, desigur, un statul privilegiat. Dar când în consiliul local se adună și oameni care s-au remarcat doar printr-o voce suavă și vorbe lipsite de conținut, atunci, pentru instituție, este, cu siguranță, un defect. Activitatea prestată până în prezent de Gina Curea, consilier local la Alexandria, din partea defunctului USL, are tendințe să se încadreze la a doua categorie. Nu o spunem noi, ci o simplă analiză a ceea ce și-a propus doamna PSD-ului să facă din postura dorită și ce a realizat până acum.

O hârtie semnată de Gina Curea în campania electorală pentru locale, în 2012, este dovada că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la consiliu. Pusă să dea soluții pentru atragerea investitorilor și crearea de noi locuri de muncă – un plan de dezvoltare realist și adaptabil la condițiile actuale în Alexandria, Gina cu trei trandafiri a mers pe o idee strălucită: stabilirea unor facilități fiscale pentru noii investitori (foto: extras din minuta mesei rotunde la care a participat). În realitate, în trei ani de zile, nu am văzut un plan al său inițiat pe acest gând. Referitor la a doua direcție de acțiune – crearea de noi locuri de muncă – candidata USL (PSD) Georgeta Gina Curea ne stupefiază cu idei precum: încurajarea industriei locale; creare Parc Industrial; construire “Hidrocentrală Islaz”.

O gogomănie mai mare nici că există. Nu numai că nu a realizat nimic din aberațiile enumerate, fiindcă nu erau de competența ei, dar nici nu s-a sinchisit să propună vreun proiect de hotărâre pentru comunitatea locală, pe care o face de bani în fiecare lună. Poate vă întrebați, firesc, ce face acolo… Mai deschide gura din când în când și e suficient să o ascultăm pentru a ne da seama că limba română poate fi şi oribilă, fiindcă un om normal, dotat cu logică minimală, nu o poate pricepe. Vorbește fie alambicat şi gol, fie tâmp şi lemnos, dar întotdeauna grațios și domol. Nu știm de ce… Și nu e singura care nu se omoară cu munca. Peste o treime dintre consilierii locali nu a inițiat vreun proiect de hotărâre de CL, individual sau în comun, rezolvând doar planurile primarului, printr-un gest aproape magic: ridicatul de mână.

gina curea facsimil

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deschiderea ofertelor pentru achiziţia produselor de panificaţie, lactate şi fructe proaspete la CJ

Următorul articol

Din (a)facerile Statului: SRL-ul din ANAF Teleorman vinde blugi și lenjerii la prețuri fără concurență

Cele mai recente articole de Actualitatea politică