Ce l-a vătămat pe Dorel, primarul de la Lița?

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

dorelDorel Popescu, primarul comunei Lița, pare un om destul de puternic. Atunci când vine vorba de muncă în administrație, însă, intervine teama vătămării, așa încât edilul șef s-a gândit să ia un ban în plus pentru că nu e chiar ”floare la ureche” să primărești. Nici lui nu i-a fost ușor, nici vicelui.

Astfel, Curtea de Conturi a depistat că, pentru perioada august 2012 – iulie 2015, au fost acordate şi achitate nelegal persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică (respectiv primar şi viceprimar), potrivit statelor de plată, drepturi salariale reprezentând spor pentru condiţii vătămătoare în procent de 15% din salariul de încadrare, în condiţiile în care Legea nr. 284/2010 nu prevede acordarea acestui spor persoanelor în cauză, indemnizaţia lunară fiind unica formă de remunerare a activităţii corespunzătoare funcţiei. Suma estimată a abaterii în acest caz este, potrivit datelor furnizate, de 27.000 de lei. O sumă infimă pentru primarul în cauză, care nu i-ar ajunge nici pentru un scurt sejur în Brazilia, țara preferată de știm noi cine. Totuși, bani suficienți încât să-i asigure lui Dorel paguba produsă de eventualele vătămări la locul de muncă, la primărie adică, acolo unde, într-adevăr, e destul de periculos să mai stea încă patru ani.

1 Comment

  1. De ce nu scrieti nimic si despre furtul de peste 8 miliarde lei vechi de la Primăria Orbeasca, constatat de Curtea de Conturi, bani furați din încasările din impozite si taxe locale ale populației, furt orchestrat si realizat pe mandatul primarului Frăsineanu Gheorghe(PD-L)? De ce dosarul penal legat de acest furt sta de 3 ani la poliție si nu se face nimic, este frica mare ca se ajunge la Gigi Frăsineanu. la tunurile pe care le-a dat si la lista cu cei stimulați cu “atenții” pentru a-i asigura protecție? De ce instituțiile abilitate de la nivel de județ refuza, din 2004 si pana in prezent, sa constate si sa sancționeze abuzurile, ilegalitățile si fărădelegile săvârșite de dr.Frasineanu Gigi, primar-medic sau medic-primar, după caz? Va este frica si le este frica de renumita “d-na blonda” sau “d-na Ful”? Ea nu vede unde a ajuns fina ei Adriana Florea? Oare, cât mai funcționează protecția asigurata de “don’ Marin” si de “gasca de dame”(nu este o grupare oculta, “serviciile” știu despre ce este vorba) care se lauda in târg ca fac jocurile la nivel de județ? De ce activitatea operativ-informativa a SRI, DIPI si DGA(structurile locale) nu se finalizează prin note/rapoarte legate de activitatea infracționala prolifică a inculpatului Gigi Frăsineanu, care, după ce a devalizat 8 ani bugetul local, acum grupul infracțional își continua activitatea de spoliere a bugetului casei de asigurări de sănătate, pe formula “cabinet medical dr.Frasineanu – retea de farmacii dona Ful’ & don’Marin – casa de asigurări ex-director R+director N”? Sau, dacă aceste structuri au sesizat organele de cercetare cu informari pe aceasta tema, de ce acestea nu sunt valorificate? De ce structurile de intelligence județene nu se informează/sesizează, cel puțin din surse deschise, despre acest caz si nu sesizează imediat DNA? Sa nu fi interferat aceasta “grupare” cu “câmpul tactic”, încă? Poate ca ar trebui ca, de urgentă, SRI, prin conducerea centrală – dl.director Eduard Raul-Hellvig si dl.prim-adjunct gen.Florian Coldea, sa dispună măsuri operativ-informative pentru anihilarea si contracararea activității infracționale a acestei grupări, intrucat aceasta reprezintă o vulnerabilitate pentru siguranța administrației publice, vieții politice, mediului economic si sistemul medical de la nivelul județului.Doar SRI si DNA pot stopa definitiv activitatea infracționala a acestui grup organizat si a factorilor de decizie din diverse instituții județene care-i asigura sprijin si protecție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*