liberinteleorman.ro

Ce instituție va mai pipera Cristiana Piper Savu

22 iunie 2016

Monica Vasilescu

cristiana piper savuSe vorbește în partidul unic (pe la colţuri) şi în ziarul Liber în Teleorman (pe faţă) despre rotirea cadrelor în instituțiile publice gestionate de PSD (că nouă nu ne place să ne ferim de cuvinte). O ”rotită” de succes este doamna Cristiana Piper Savu, acest ”șoarece” bugetar care este de mulți ani director sau șef prin vreo unitate de stat, pusă de PSD la cârma treburilor importante, ca recompense că a pupat partidul încă din fragedă tinereţe.

Și cum piper este un ingredient care nu lipsește din bucătăria pesedeului local, acesta devine laitmotiv când vine vorba de ocuparea unei funcții publice importante, că nu-i place rolul de subaltern. Știm cu toții, cei din Teleorman, interesați de soarta județului, că doamna în cauză a ocupat, timp de 10 ani, cu intermitențe, primul fotoliu de la Protecția Consumatorului Teleorman. După ce s-a plictisit de controale de multe ori nejustificate prin debaralele agenților economici din județ pe motiv că proteja consumatorul (noi am spune că mai răzbuna și partidul în demersul său glorios), Cristiana s-a gândit că i-ar sta mai bine la cârma Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, în poziția de adjunct. Fiindcă avea destule competențe (și nu ne referim aici la pile, ci la faptul că a prestat și activități de cadru didactic), domnia sa a fost ”detașată” de la Protecția Consumatorului la conducerea Învățământului teleormănean pe 1 septembrie 2015. Transferul (în interesul omenirii, desigur) nu a durat prea mult, fiindcă la unele instituții ale acestui stat asuprit de politică se mai ține seama de niște valori pe care nu le poate oprima politicul. Astfel, la ISJ ea nu putea rămâne ”numită” la infinit, așa că s-a organizat concurs pentru ocuparea postului pe care pusese ochii Piper Savu – doamna, test pe care aceasta (nu știm din ce motive) nu l-a trecut. Amănuntul picant abia acum vine. După ce a pierdut concursul pentru funcția de inspector general adjunct la ISJ Teleorman, Cristiana Mirela Piper Savu, pentru că acesta este numele complet, vrea să încerce și un pic de administrație publică locală, în postura de viceprimar la Roșiorii de Vede. Totuși, pesedeii mai în firea lor s-au gândit că ar fi un damf prea puternic de piper în spațiul public teleormănean, mai ales că soțul acesteia este consilier județean și este posibil să devină vicepreședinte al CJ, dacă Zavera se reorientează și el profesional. Și sigur o va face, că doar e-n floarea vârstei.

Deși nu ne-ar mira o asemenea piperare, având în vedere că la PSD se adună căţeii ca la măcelărie şi dau din coadă până primesc ceva de ronțăit, sperăm ca măcar oamenii de bun simț din PSD să realizeze că mai au și persoane capabile prin partid și că unii nu pot condimenta chiar orice fel de mâncare din bucătăria publică a statului. Fie el și degeaba.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Cristiana Piper savu sa fie constienta ca nu mai este la OPC unde facea ce voia si se purta cu subalternii cum vrea.Prin 2014 am fost chemat la un control si am asistat la o scena infioratoare. A tipat la o subalterna pana cand aceasta a plans. Si culmea acea subalterna era din Rosiori i.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Noul primar de la Roșiori depune jurământul

Următorul articol

Rezultatele obținute de CSS Alexandria – judo la finala campionatului național de la Baia Mare

Cele mai recente articole de Din culisele politice