Ce a făcut Dragnea pentru voi?

în Din culisele politice

liviu-dragneaCarmen Dumitrescu

Cu oamenii din PSD nu poți vorbi despre “Dragnea”. Cel mult, dacă îți vine greu să-i spui “Domnul Președinte”, trebuie să ai decența de a-l numi “domnul Dragnea”. Asta dacă vrei să ți se răspundă sau nu vrei să pleci acasă scuipat pe ambii obraji. Și culmea! Cei care manifestă acest respect teribilist în raport cu Dătătorul de Funcții și Izvorâtorul de Faimă în politica teleormăneană sunt chiar aceia care n-au primit în viața lor nici funcții și nici glorie de la Dragnea sau de la oricine altcineva. Dacă în spatele atitudinii duse la extrem despre care vorbim s-ar afla un interes sau o simpatie veritabilă, am înțelege cum stau lucrurile, dar observând că mulți dintre stângaci par a avea creierele spălate, ne-am putea întreba, fără mare impertinență, ce a făcut Dragnea pentru ei? Un aspect ce nu poate și nu trebuie să fie ignorat ar fi acela că Dragnea e un personaj carismatic. Iar oamenii carismatici pot genera o impresie puternică asupra celor slabi, determinându-i să se simtă mândri doar pentru faptul că, la un moment dat, la finalul vreunei campanii, au dat mâna cu Dragnea. Dar ciudat e că nu toți spălații pe creier care îl apără pe Dragnea cu mai multă sârguință decât și-ar apăra mama sau tatăl sunt oameni slabi. Și aici intervine, probabil, marea manipulare pesedistă. Și singurul mod în care manipularea poate fi combătută este trezirea la realitate cu brutalitate.

Așadar, ce a făcut Dragnea pentru voi? V-a dat să mâncați, v-a luat haine de firmă, v-a trimis la școală, v-a moșit copiii? N-ați făcut altceva decât să munciți în campanii, fiind folosiți de seniori în cel mai evident mod și acum ați fi în stare ca pentru Dragnea să purtați o cruce care nici măcar nu e a lui? Nu vedeți că și consilierii lui de acum sunt oameni pe care i-a selectat la București? Că până și purtătorii lui de dosare și de bârfe nu fac parte din tineretul social-democrat teleormănean? Păi voi pentru ce ați muncit, până la urmă? Pentru niște funcții mici, pe care le veți pierde odată cu schimbarea guvernării? Pentru niște aprecieri vagi la petrecerile de la finalul campaniilor? Pentru niște bani de buzunar? Pe câți dintre voi i-a luat Dragnea de jos și le-a zis: “Eu te voi face mare!” și chiar s-a ținut de cuvânt. Că “mare” nu înseamnă un post plătit cu 1500 de lei pe lună la stat. Păi verificați deconcentratele! Verificați firmele care au bani de câștigat din asocierea cu Dragnea! Și veți vedea că majoritatea celor care au ajuns “mari” cu adevărat sunt oameni din alte partide. Dacă atât de mari ați vrut voi să fiți, foarte bine! Nimeni nu va atenta vreodată la grandoarea voastră, obținută cu atâta spirit de sacrificiu. Dar dacă printre voi mai sunt unii care gândesc, care știu să se prețuiască pe ei înșiși, voi ar trebui să vă duceți și să-i cereți. Cu vocea ridicată și fruntea sus! Ca niște oameni care au ales să fie folosiți, în eventualitatea unui câștig ulterior, nu ca niște maimuțe, care au adorat o nucă de cocos până a putrezit. Și, da! E frumos să îți poți iubi liderul, să-i poți aprecia sincer calitățile. Dar liderul trebuie să dea naștere unor lideri noi, nu unor fanatici spălați pe creier.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Cand ne gandim la oamenii lui Dragnea ar trebui sa ne gandim la Valentin Boboc,care ii garanta ca umbla din poarta-n poarta sa scoata oamenii la vot,la deputatul Simionescu,suspectat de evaziune fiscala intr-un dosar in care apar mai multi apropiati ai lui “Zeus”de Teleorman, la Catalina Stefanescu,propulsata in parlament cu forta,nu la cei care pentru un suc au lipit afise in campanie sau la aplaudacii de 50 de lei,care se credeau mari si importanti membrii PSD!

  2. Felicitari pt articol.
    Ati pus degetul pe rana.Am intalnit tot felul de slugoi ,dar astia ai lui Dragnea sunt speciali,gen victime care se indragostestesc de calau.Stiu si ei ca sunt mintiti manipulate si f…,dar in fiecare zi li se arata pisica,ca vor fi dati afara din service care numai prin marinimia ,,zeului ,,au ajuns ei acolo.Angajatii lui Dragnea provin de regula din gunoaiele generetiei tinere,absolveti de Spiru si alte private, care in frustrarea lor ar da orice sa fie sef peste un intellectual autentic,unora nici nu le ar mai trebui salariu de dragul functiei de carton din deconcentrate. Important este sa te identifici ca ,,prieten,,al lui Dragnea si atunci si frizerul te tunde gratis.Numai ca intr-o zi va veni un ziarist sau o televiziune sa le ceara un interviu si probabil ca vor intra in concediu medical.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*