liberinteleorman.ro

Ce a aflat Dacian Cioloș despre el însuși în Teleorman: că nu e român și că vrea să ne ia Ardealul…

Liderii Alianței USR-PLUS au făcut în cursul zilei de 11 mai o vizită electorală prin Teleorman. Echipați cu tricouri și alte materiale de propagandă electorală, tinerii care i-au însoțit pe Dan Barna și Dacian Cioloș în Teleorman au sperat că vor putea convinge oamenii din județul cel mai hulit din țară despre faptul că lucrurile s-ar putea schimba, dacă ar merge și pe mâna unor oameni care n-au furat. Echipele USR-PLUS s-au mobilizat puternic în acest sens, acoperind într-o singură zi, tot județul Teleorman. Bunele intenții au fost clare încă de la început, toate figurile cunoscute ale Alianței fiind dornice să explice oamenilor cum văd ei oportunitatea schimbării, chiar și în județele sărace. Puțini teleormăneni s-au dovedit, însă, a fi în afara propagandei pesediste și mult mai puțini dintre ei chiar au spus răspicat că nu mai vor să fie conduși de hoți.

La primul popas, însă, cel de la Drăgănești-Vlașca, oamenii din Alianța USR-PLUS s-au intersectat cu o echipă de campanie a PSD Teleorman, care tocmai făcuse drumul pe care ținerii alianței urmau să-l parcurgă. Așa că au mers pe calea presărată deja cu propaganda roșie, găsind rareori oameni dispuși să-și spună durerea și să-și strige nemulțumirea. Restul păreau, ca de obicei, anesteziați sau neospitalieri. Totuși, la Drăgănești-Vlașca, echipa USR-PLUS a întâlnit și o bătrână care nu s-a temut să spună adevărul. Altul decât cel pe care îl predică PSD-ul prin satele Teleormanului. El e următorul: „Să rămână tinerii în țară, dar să nu fie tot așa, mamă! Că e mulți români de la noi care au plecat în afară. Să rămâie în credința lui Dumnezeu cei care vor să schimbe ceva. Nu ca hoțul de Dragnea care zice că face așa și nu mai face. N-am votat PSD-ul. Nu vreau! Nu vreau să aud, pentru că știi de ce? Ne-a chinuit viața copiilor și pe noi. Suntem supărați la pământ. Și Dragnea e vinovat. Și Dragnea, și toți…”Discuțiile cu oamenii au durat ore întregi. S-a mers până la Videle, în orașul din care provin două dintre actualele minți slab luminate din Guvernul României. Acolo, oamenii au avut, în general, o atitudine de respingere a noului. „Nimeni nu va face nimic, nimeni nu e bun, toți sunt hoți, nu vrem altceva.” Și, în ciuda faptului că s-a discutat cu ei, uneori minute întregi, lucrurile au rămas la fel de nelămurite. Totuși, în Teleorman, Dacian Cioloș a aflat și lucruri interesante. Despre el însuși: „Cioloș nu e român! Eu sunt țigan, român. Eu sunt țigan, nu rom! El e ungur! Vine ungurii, vrea să ne ia Ardealul, vrea să ne ia tot. E ungur, n-are cum. Numai numele: Cioloș. N-am auzit de Cioloș, e ungur! Vine ungurii să ne combată! Lăsați românii să ne conducă!”

Reacțiile au fost, în general, de toate felurile. Desigur, copiii s-au bucurat de baloane, ba chiar au solicitat politicienilor să se întoarcă cu mai multe data viitoare, iar oamenii au fost, de regulă, rezervați. Mulți dintre ei aveau deja părerile formate de posturi de televiziune care fac propaganda social-democrată, așa că orice dezbatere s-a dovedit a fi inutilă. Echipele Alianței s-au întâlnit după prânz la Alexandria, au văzut și ei cât de mare e impactul unei zile inventate a Teleormanului.

Tot la Alexandria, Dacian Cioloș a aflat despre regulile Primăriei Alexandria, care nu permite partidelor politice din opoziție să-și pună afișe pe panourile electorale, pentru că n-au făcut cerere în acest sens. Cu toate acestea, atât Cioloș, cât și Dan Barna au plecat destul de optimiști. Altă variantă nu prea aveau…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Videle are vicecampion! Mario Stemate a luat medalie de argint la campionatul de box

Următorul articol

Dacian Cioloș a lipit afișe la Alexandria flancat de Poliția Locală, care i-a cerut ”poziție”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică