Câțiva USR-iști din Teleorman nu-l vor subprefect pe „trădătorul” coaliției de guvernare

în Din culisele politice

Subprefectul USR se joacă la trecerea timpului. Formațiunea condusă de Dan Barna a amânat pentru miercuri numirea unui subprefect la Teleorman, revenit celor de la USR printr-un aranjament în coaliție, deoarece, spun sursele noastre, sunt două variante discutate în interior, iar unii nu-l vor pe Sergiu Iordan în această postură.

Motivele ar fi mai multe, dar principalul este acela al unei așa numite „trădări” de la alegerile sfârșitului de an 2020, atunci când Iordan a arătat carențe în a fi om de echipă și a decis să candideze de unul singur, fără prea mare susținere din partid. Și fără prea multe voturi de la oameni (Alianța a obținut un procent de 3,76% la CJ Teleorman). În plus, el este criticat și pentru faptul că a avut dialog șubred cu partenerii vizați pentru coaliția de guvernare rezultat cu negocieri eșuate.

Dintre cei câțiva membri de partid câți au mai rămas la Teleorman, USR are de ales între Sergiu Iordan și Mihai Picu, acesta din urmă fiind considerat „mult peste Iordan”, după cum spun unii dintre colegii săi, cu un CV mai arătos pentru un reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Dar cum politica se face, de obicei, cu multe compromisuri, mai ales în județul în care ne-am obișnuit ca negocierile să se poarte pe tiparul prelucrat de Dragnea, ne-ar uimi normalitatea ca un partid să se uite la modul real în CV-ul celor care ocupă funcții cheie…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*