CĂTĂLINA ȘTEFĂNESCU: Sinteza activității parlamentare în legislatura 2012 – prezent

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Catalina stefanescu

Cât de activă a fost Cătălina Elena Ștefănescu, singura femeie trimisă de către teleormăneni în Parlamentul României, aflăm din datele înregistrate pe site-ul Camerei Deputaților. Dacă ar fi să ne luăm după ponderea principalelor activități parlamentare, tânărul deputat Cătălina Ştefănescu, din partea PSD, şi-a văzut de treabă în Casa Poporului, contabilizând timp de un an și jumătate 39 de luări de cuvânt, printre care: o declaraţie politică cu privire la necesitatea adaptării sistemului de practică desfăşurat de elevi şi studenţi la noile cerinţe de pe piaţa muncii, „Îmbunătăţirea sistemului educaţional în mediul rural pentru combaterea sărăciei”; „Participarea României la Summitul global pentru stoparea violenţei sexuale”; „Necesitatea recunoaşterii diplomelor româneşti în toate ţările din lume”, etc.

De asemenea, deputatul pe zona Turnu Măgurele a avut 37 propuneri legislative inițiate, chiar dacă unele au fost uitate pe la comisii, altele se află la Senat ori respinse definitiv. Printre propuneri regăsim: modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, modificarea şi completarea Legii nr.407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic. Cea mai recentă inițiativă datează din februarie 2014, lună de când Cătălina s-a cam lăsat pe tânjală.

Într-un an și şase luni, tânăra în vârstă de 24 de ani a avut 16 întrebări şi interpelări. A făcut parte din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport (până în octombrie 2013), iar acum asigură permanența în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, adică îi pune la punct pe aceia care au o conduită nepotrivită.

În Teleorman a putut fi văzută la evenimentele publice sobre, dar și la cele în care localnicii au fost în planul întâi, unde nu a ezitat să mângâie un măgar sau să pupe o bătrână.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*