liberinteleorman.ro

Cătălina Ștefănescu și nutriția pe burta goală

2 aprilie 2016

Monica Vasilescu

culise catalinaCătălina Ștefănescu nu a fost niciodată pasionată cu adevărat de politică. Și, de fapt, nici nu e un domeniu care să-i scoată în relief calitățile. Mai ales că a face politică ”pe bune” nu înseamnă să te trezești, peste noapte, la numai 23 de ani, deputat în Parlamentul României. Chiar dacă are un strop de carismă, puțină diplomație și destulă toleranță la cei care, nu întâmplător, i-au criticat evoluția, pozând întruna într-un om firesc, nu a reușit să-i convingă nici pe fanii declarați ai genului feminin că a fi parlamentar este scopul său în viață. Se chinuie, nu zicem nu, cu tot felul de declarații, să ia ochii celor care mai cred că în Casa Poporului se fac legi pentru popor. Mai alaltăieri, s-a gândit că ar fi bine să le vorbească românilor, morți de foame mulți dintre ei, despre alimentația sănătoasă. Ba, mai mult, ea critică, subtil, jurnaliștii, care nu văd, nemernicii, E-urile din hrană.

Dar să vedem ce ne spune mai exact Cătălina, trimisa Teleormanului la deputați … ”Alimentele pe care populaţia le consumă zi de zi pot reprezenta adevărate pericole pentru sănătatea publică, deşi titlurile ziarelor ocolesc de cele mai multe ori problematica. Un exemplu în acest sens îl reprezintă alimentele cu un conţinut ridicat de nitriţi, un conservant care în cantităţi mari poate pune în pericol sănătatea consumatorilor pe termen lung. Aceste alimente sunt cu atât mai periculoase cu cât ele au un termen de valabilitate foarte mare, de până la 5 ani, ceea ce face ca producătorii să se orienteze spre acest tip de produse pentru a maximiza profitul. Mai mult, aceste alimente sunt comercializate la preţuri mult mai reduse decât alte alimente, iar familiile cu venituri mici preferă să facă rabat de la calitate”.

Chiar și ea, de la înălțimea scaunului din Parlamentul României, observă sărăcia multora dintre semeni. Totuși, consideră necesar ca populaţia să fie consultată şi informată cu privire la substanţele nocive din alimente. Mai mult, vrea o dezbatere tehnică, la care să participe medici, specialişti în alimentaţie publică, decidenţi politici, nutriţionişti şi reprezentanţi ai pacienţilor. Cu alte cuvinte, ea acceptă că oamenii pot fi săraci, dar nu le permite să fie și neinformați, mai cu seamă că îți pică minunat să afli, pe burta goală, că ai putea să mănânci sănătos, dacă ai avea ce. Dar nu o putem acuza pe Cătălina de rea intenție și nici nu-i putem cere să se pună în locul unui sărăntoc, atât timp cât situaţia financiară a reprezentantei PSD a fost întotdeauna una bună, dacă ar fi să o comparăm cu cea a altor tineri de vârsta ei. Este la îndemâna oricui ca, la numai 23 de ani, conform declarației de avere, să dețină un apartament pe numele său, în Bucureşti, în suprafață de 60,66 mp şi un autoturism de marcă bună. Pentru ea este ușor să vorbească despre mâncare, mai ales că de vreo patru ani are frigiderul plin.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Marian Cristian Nicolae, din Teleorman, la CNA

Următorul articol

Neacșu le-a dat țeapă seniorilor – Nu mai vrea să fie primar de țară, ci tot viceprimar de oraș…

Cele mai recente articole de Din culisele politice