Cătălin Preda și prima experiență publică

în Politica altfel

Monica Vasilescu

am-ales-catalin-predaDe cinci luni, Consiliul local Alexandria este compus din alți consilieri. Garnitura este pe jumătate nouă, printre proaspeții aleși fiind câțiva care nu au mai ocupat funcții publice până acum. Cătălin Preda, de la PNL, este unul dintre consilierii locali care fac politică de ceva vreme, însă nu au fost niciodată în prim-plan sau în vreun post de vază la oraș. Asta pentru că, de regulă, în partide, unii stau în umbră și muncesc, iar alții culeg roadele în văzul lumii, dar asta este o altă discuție. Deoarece a stat tot timpul în culisele politice ale defunctului PDL, Cătălin Preda este puțin cunoscut publicului. Nici acum, de când este ales al neamului din Alexandria, acesta nu-și semnalează statutul, precum fac alți colegi deja celebri în ziarul nostru. La ședințe, acesta nu și-a făcut simțită prezența deocamdată, în sensul că a stat la locul lui și a votat în consens cu partidul său, fără vreo intervenție în plenul CL.

În viața de zi cu zi, Cătălin Preda a făcut cunoștință cu japonezii de la Koyo și se ocupă de o firmă de asigurări, locuri de muncă unde și-a câștigat respectul colegilor, care au numai cuvinte alese la adresa sa. În privința politicii pe care a ales s-o facă, acesta s-a rezumat la Organizația Alexandria, acolo unde a activat timp îndelungat, a cărei echipă de tineret a condus-o ceva timp cu mai mult succes decât au avut cei de la județ. Până la noi informații despre evoluția lui Cătălin Preda în Consiliul local Alexandria, for în care îi vom urmări activitatea pe care o prestează, astfel încât ea să fie spre binele comunității, ne exprimăm speranța că referințele sale vor rămâne la fel de pozitive și peste ani, atunci când își va fi dat măsura faptelor sale publice. În rest, stăm pe margine și așteptăm să ne uimească în prima sa experiență în administrația locală.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*