liberinteleorman.ro

Cât de fals este senatorul Timotei Stuparu?

22 octombrie 2015

Monica Vasilescu

timotei-stuparuFals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, toate acestea sunt infracțiuni de care senatorul Timotei Stuparu este acuzat că le-ar fi săvârșit. Procurorii Parchetului General au remis un comunicat de presă în care precizează că, în exercitarea mandatului de senator, Stuparu a completat în fals datele de stare civilă ale unei persoane, ale cărei inițiale sunt D.E.I., semnând cu numele acesteia un înscris oficial „NOTĂ” (act oficial fals) prin care încunoștiința Direcția Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persoana vătămată. În acest context, Timotei Stuparu a completat, la data de 30 aprilie 2013, pe înscrisul sub semnătură privată „Declarație” rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză și a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica „Semnătura asiguratului”, înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar. Pe baza documentelor falsificate, Timotei Stuparu a încasat drepturile salariale cuvenite D.E.I.

Dacă se adeverește acuza procurorilor, senatorul de Teleorman dă dovadă de falsitate și în alt sens, pentru faptul că, în timp ce își băga în buzunar banii altuia, anunța presa locală că își caută consilier personal. În luna aprilie 2015, ziarul Liber în Teleorman scria un articol prin care parlamentarul spunea cu mâna pe inimă că lansează o provocare tinerilor teleormăneni, care au dorința de a se implica în activitatea de consiliere politică. Senatorul a organizat chiar și un concurs de CV-uri, la care s-au înscris destui tineri doritori să presteze activitate în Parlamentul României, însă nici până în ziua de astăzi nu am aflat ce a făcut Timotei Stuparu cu datele celor care au visat că pot ajunge să lucreze în Casa Poporului. Acum înțelegem de ce.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Un comunist vopsit care a cam luat teapa cu mandatul de senator crezând ca vine la putere jaful din timpurile bune ale lui Nastase.Eu zic ca n-a furat chiar atat de mult ,e cu siguranta o victima politica a opozitiei.

  2. Pacat ca acest personaj nu a urmat ideile tatalui sau care a facut puscarie pentru ideile sale de liberal! A profitat de suferinta tatalui sau si in loc sa imbratiseze ideile liberalismului si-a dat seama ca pe aceasta idologie nu poate avansa s-a conectatat la social democrati unde a avut numai de castigat (Presdinte al Consiliului Judetean si parlamentar in cateva mandate ! Acest profesoras de istorie (parca a mai fost unul in aceeasi postura este vorba de Crin Antonescu),abia isi gasea post sa profesesze,dupa ce a intrat in politica, a uitat de trecut si in loc sa se multumeasca cu ce i sa oferit, a facut ca toti politicienii si a sarit parleazul. Daca se va dovedi ca este adevarat nu am nici o probrema pentru pedeapsa pe care ar trebui sa o primeasca!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Proiectul AVATAR a ajuns la final

Următorul articol

Dragnea practică divorțul pe bani

Cele mai recente articole de Actualitatea politică