liberinteleorman.ro

Cât costa un loc de muncă la DGASPC Teleorman, pe vremea lui Dragnea?

Carmen Dumitrescu

La momentul în care Liviu Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman, prin instituția de casă a partidului (Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman) se întâmplau multe lucruri necurate. Pe lângă vânzarea și cumpărarea de copii, probată de procurorii DNA, Floarea Alesu, directorul instituției, se ocupa și de resursele umane. Căci un director bun e direct interesat de calitatea personalului pe care îl va avea în subordine. Din păcate, Floarea Alesu făcea acest lucru dintr-un alt motiv: șpaga.

În martie 2014, la DNA s-a înregistrat o sesizare privind faptul că Floarea Alesu, director al DGASPC Teleorman, proceda la menținerea ilegală în posturi, pe ștatul de funcții al instituției, aprobând inclusiv plata drepturilor salariale a două femei, altele decât Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, judecate în procesul angajărilor fictive, încurajate și susținute de Liviu Dragnea. Este vorba despre Veronica Vazolla și Ivan Alina. De unde înțelegem că plata unor persoane care nu îndeplineau condițiile de angajare sau responsabilitățile din fișa postului era o practică normală în cadrul instituției.

Însă, cu adevărat interesant e altceva: în perioada iulie-decembrie 2013, directorul DGASPC, Floarea Alesu, a dat dispoziție pentru organizarea unui concurs de angajare pentru ocuparea mai multor locuri vacante aflate în organigrama instituției. Cum? Fără respectarea prevederilor legale, evident. Practic, Floarea Alesu i-a solicitat juristei Jenica Dumitru, președinte al comisiei de examinare să valideze înscrierea la concurs exclusiv a persoanelor indicate de ea. Mai mult, acesteia i s-a cerut să le dea celor în cauză subiectele și răspunsurile aferente.

În acest mod, au fost admiși pe funcții mai mulți oameni apropiați partidului social-democrat, precum Pușcaciu Titel Marian, Băloi Cătălina, Voicu Cristina, Vasile Paulina, Popa Camelia-Ionela, Mitrănuș Ecaterina, Stuparu Mioara, Istrate Ioana Luminița, Nedelcu Cristiana, Vasile Mihaela, Tudorică Florica, Mirică Gina Ionela, Ivan Claudia Florentina, Defta Loredana, Cojoacă Adrian și Gâjâială Anca.

Înaintea derulării probelor de concurs, Floarea Alesu a pretins și a primit, potrivit sesizării în baza cărora au început procurorii DNA investigațiile în dosarul angajărilor fictive în care Dragnea e implicat direct, de la persoanele nominalizate câte 1000 de euro.

Partea cu adevărat frumoasă e că există suspiciuni potrivit cărora Floarea Alesu, director al DGASPC Teleorman, ar fi împărțit banii primiți de la cei care au solicitat angajarea contra-cost cu factori decizionali din Consiliul Județean Teleorman.

Partea și mai frumoasă e că jumătate dintre cei care și-au cumpărat locul de muncă la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman încă mai ocupă funcții în cadrul instituției menționate.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

COMUNICAT DE PRESA DSP Teleorman: Informare cu privire la evoluția unor cazuri de enterocolită infecțioasă în colectivitatea de copii « Grădinița nr.10 »

Următorul articol

EXCLUSIV! Pe conacul lui Dragnea din Alexandria e scris „DEMISIA”

Cele mai recente articole de Din culisele politice