Cât costă o demnitate publică în Teleorman?

în Actualitatea politică

baniCarmen Dumitrescu

Toată lumea știe că în politică nu intri doar pentru că ai ochi frumoși sau idei drepte. Și că dacă n-ai buzunarul suficient de mare, șansele de a impresiona pe cineva din conducerea partidului sunt mici spre inexistente. Așa că teleormănenii noștri privesc politica așa cum oamenii de afaceri își privesc investițiile. Cu ochii mari și teama în vene. Căci, se pare, costurile unei demnități publice sunt măricele. Potrivit surselor noastre anonime, dar bine informate, posibilitatea de a obține un fotoliu de președinte al Consiliului județean costă cam 100.000 de lei. Oportunitatea de a fi primar se plătește cu aproximativ 30.000 de lei, în timp ce locul pe lista de consilieri județeni și locali se taxează cu 20.000 lei și, respectiv, 15.000 de lei. Și uite așa ajungem să ne explicăm de ce fură ăștia ca înecații după ce câștigă alegerile, căci mulți dintre doritori n-au banii în conturi și sunt nevoiți să-și plătească datoriile. Restul se revanșează așa cum pot sau încep să plătească acele credite bancare făcute de buni și ambițioși ce-au fost!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. pai daca un consilier local ia circa 300 lei pe luna, in 48 de luni ia in total aproape 14400. Din suma asta se deduc CASS 5.5 % pe luna si atunci ce face , aduce bani de acasa doar pentru a fi consilier local?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*