liberinteleorman.ro

Cât costă celebrarea unui oraș fără locuitori? Zimnicea a alocat 52.345 lei numai pentru luminițe și muzică…

5 mai 2019

Prin orașul Zimnicea bate vântul. Blocurile sunt lăsate în paragină, pentru că locuitorii au ales să caute zări mai profitabile, iar principalele afaceri ale locului s-au închis sau și-au restrâns activitatea. De aceea, astăzi, dacă mergi la plimbare prin orășelul de la Dunăre nu vezi decât foarte rar oameni pe străzi. Dar administrația acestui oraș pustiit continuă să fie foarte generoasă când vine vorba de organizarea aniversărilor colective. Anul acesta, Primăria Zimnicea a contractat prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, servicii sceno-tehnice și cultural-artistice în valoare de 39.345 lei. Dacă adăugăm la această sumă și valoarea efectelor pirotehnice, ajungem să constatăm că sărbătoarea orașului fără locuitori de la Dunăre va presupune alocarea „frumoasei” sume de 52.345 lei. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un nou circ de două ore pe bani publici.

Din Sistemul Electronic de Achiziții Publice aflăm că pe data de 1 iunie, de Ziua Copilului, orașul Zimnicea își sărbătorește aniversarea. Cu acest prilej, pe scena în aer liber din piața centrală a localității va avea loc, între ora 22.00 și 00.00 un concert Proconsul și Ami (cu trupa). Pentru cele două ore, administrația locală s-a arătat dispusă să plătească suma de 8.262 euro. În prețul contractului semnat cu firma DTN Music SRL din București sunt incluse și luminile de pe scenă, sunetul, montarea și demontarea echipamentului tehnic. Practic, firma care a primit contractul (căci vorbim, din nou, despre o cumpărare directă, nu despre vreo licitație) are responsabilitate totală asupra celor două ore de concert în cursul serii de 1 iunie.

Tot atunci, și tot prin cumpărare directă, se vor vedea pe cerul orașului Zimnicea artificii în valoare de 13.000 lei. Evident, aceste efecte pirotehnice sunt asigurate, după cum bine știm, de o firmă abonată la banul public al locuitorilor din Zimnicea, mai precis S.C. Sky Spark Consulting SRL. Firmă care aparține, după cum am arătat și în anii precedenți, unui fost șef al poliției teleormănene, retras la pensie, dar foarte atașat de banul public. Jocul de lumini pe care îl pune la bătaie societatea Sky Spark Consulting va dura 15 minute și va presupune efecte pirotehnice de mare intensitate. Sperăm, de ce nu, ca intensitatea focului de artificii și acuratețea sunetului muzical să-i poată anestezia destul pe zimniceni, astfel încât să nu simtă cum banii lor se duc pe tot felul de prostii, în loc să le asigure un nivel de trai, care să le țină copiii acasă.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

O femeie a fost găsită noaptea trecută în comă într-o farmacie din Alexandria

Următorul articol

Andra, Irina Rimes și Ioana Ignat vor cânta la Alexandria în plină campanie electorală de ziua (inventată) a județului Teleorman

Cele mai recente articole de Administratie