„Căsuța lui Drăgușin” din Pădurea Vedea s-a construit și se demolează… fără autorizație!

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Dezvăluiri

Abuzurile urbanistice ale primarului Victor Drăgușin sunt la ele acasă în Alexandria. Unele chiar în căsuța din pădure ițită în mijlocul naturii cu scopul de precis de bișniță. Deși s-a construit în urmă cu ceva ani, „căsuța lui Drăgușin” (îi spunem așa pentru că s-a ridicat doar cu „autorizație” de la el) nu și-a îndeplinit țelul din cauza unor probleme tehnice. Prietenii primarului știu de ce.

Căsuța magică a făcut rolul unor schimburi de hârtii între primarul Victor Drăgușin și consilierul local al municipiului Alexandria – Gabriel Bulumac, acesta din urmă solicitând în mai multe rânduri autorizația de construcție. Victor Drăgușin a eludat legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public în stil mare, așa cum fac toți politicienii când au ceva de ascuns, astfel încât nu a putut pune la dispoziție actul în cauză. Ca răspuns la cererea autorizației, edilul șef s-a gândit că metoda cea mai bună de a scăpa de acuzații este demolarea cabanei. Tot fără autorizație.

Anunțul a fost făcut de consilierul local care s-a ocupat de această speță. „După ce am formulat nu mai puțin de cinci cereri în baza Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care încercam să aflu dacă primăria a emis sau nu o autorizație de construire pentru “Căsuța din Pădure”, iată că acum am primit răspunsul. Glumesc, nu am primit niciun răspuns de la primărie, dar imobilul se demolează. Acum îmi dau seama de ce, primarul cu multiple mandate la activ, nu mai dorește să răspundă întrebărilor pe care le pun în Consiliul Local. Dacă apreciam panseluțele, îmi răspundea cu drag, dar dacă întreb de ilegalitățile pentrecute cu acceptul tacit al domniei sale, normal că nu mai dorește să-mi răspundă. Rog un echipaj al Poliției Comunitare Alexandria să se deplaseze la locația din pădure și să verifice dacă există o autorizație de demolare. Rușine, domnule primar! Rușine mare!”, a scris, pe Facebook, Gabriel Bulumac.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*