Câştigătorii concursului „Prietenii Pompierilor”

în Actualitate

DSCF0817

Astăzi, 27.05.2015, începând cu ora 10.00, la baza sportivă a Grupului Şcolar Tehnic Alexandria (Rulmentul), Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, cu sprijinul Consiliului Judeţean, a organizat concursul cercurilor tehnico-aplicative ale elevilor cu tematică de prevenire a incendiilor – „Prietenii Pompierilor”.

La start s-au înscris cinci echipaje, din care două la grupa de fete şi trei la băieţi, copiii fiind din cadrul următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria, Şcoala Gimnazială Poroschia şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle.

Membrii echipajelor au dat dovadă de o foarte bună pregătire atât în domeniul teoretic cât şi practic, unde au avut de trecut două probe contracronometru, respectiv pista cu obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole. Departajarea s-a făcut la câteva sutimi de secundă, clasamentul final prezentându-se astfel: – la fete: locul I – Şcoala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea; locul II – Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria. La băieţi: locul I – Şcoala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, locul II – Şcoala Gimnazială Poroschia; locul III – Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle.

Această competiţie, cu caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul prevenirii incendiilor, a avut următoarele obiective:

– dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;

– formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive cum sunt: – iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play;

– atragerea unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”.

Toate echipajele înscrise la concurs au primit diplome şi premii în bani, puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Teleorman, iar cele care au obţinut locul I ne vor reprezenta judeţul la etapa următoare a concursului, faza interjudeţeană, ce se va organiza în judeţul Olt.

Mâine, 28 mai a.c., începând cu ora 10.00, pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria, se va organiza concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Interesul la această competiţie este destul de mare, la start fiind înscrise deja 12 echipaje, ceea ce înseamnă că vom avea o întrecere foarte disputată, conform Compartimentului Informare şi Relaţii Publice, reprezentat de cpt. Dragomir Adrian Gelu.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*