“Cârtiţa lu’ Dragnea de la DNA” scoate la suprafaţă gunoiul TelDrum

în Actualitate/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

liviu-dragnea

Multă lume consideră că PSD este un grup, care folosește puterea politică pentru a comite infracțiuni sau pentru a acoperi nereguli prin scoaterea unor fapte din legea penală. Realitatea ultimelor zile confirmă că partidul are oameni pătaţi, şi nu ne referim aici doar la culoarea roşu. Mulţi dintre conducătorii de facto ai social-democraţiei româneşti sunt implicaţi până în gât în afaceri penale.

Unul dintre cei care tresar din somn la primele ore ale dimineţii ca și cum i-ar suna în creier Big Ben este Liviu Dragnea. Vicepremierul României este, ca de obicei, în prim-plan. La fel şi societatea Tel Drum, ce a făcut obiectul unor note informative trimise de serviciile de informații la DNA. Este vorba despre o notă secretă fotografiată de Dan-Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, şi emisă de Serviciul Român de Informații (SRI), document care conţinea date despre vicepremierul României Liviu Dragnea (PSD) şi despre celebra societate Tel Drum. După cum se arată în rechizitoriul DNA, “în partea introductivă a notei se face referire la “SC Tel Drum SA, entitate apropriată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activități frauduloase”.

Acum Dan Emil Manolachi, ofiţer grad de comisar şef, numit şi “cârtiţa lui Dragnesa la DNA” a fost găsit vinovat de judecători pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului, sentința fiind fără precedent în România. El a fost condamnat în prima instanţă la 6 ani şi opt luni de închisoare cu executare. Reamintim că Manolachi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru că l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, cercetat pentru trafic de influenţă, privind organizarea unui flagrant de către direcţie. Flagrantul împricinat a picat pentru că poliţistul i-a avertizat pe demnitari printr-un intermediar. Pentru că trădarea începe întotdeauna de la cine te aştepţi mai puţin, la vremea respectivă, Manolachi le-a spus procurorilor DNA că a ştiut că dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea şi că l-a avertizat pe Preda Raducu Valentin care i-a solicitat să fotografieze nota respectivă. El susţine că, dată fiind prietenia dintre Preda şi Dragnea, a fost convins ca nota va ajunge la Liviu Dragnea. „Din nota respectivă, eu trebuia să verific datele persoanelor care figurau acolo. La momentul în care mi-a fost înmânată nota, procurorul de caz mi-a spus că este vorba și de o societate, din câte îmi amintesc Tel Drum, una din firmele de casă ale numitului Dragnea Liviu, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. De fapt, procurorul de caz mi-a spus că dosarul respectiv îl vizează pe numitul Dragnea Liviu… Cu prilejul discuţiei, i-am spus numitului Preda Răducu Valentin că am o notă a SRI care vizează acelaşi dosar în care este cercetat Dragnea Liviu şi în care apar numele mai multor societăţi comerciale. Pe fondul discuţiei, numitul Preda Răducu Valentin mi-a cerut amănunte cu privire la societăţile şi persoanele care figurează în nota respectivă. Întrucât nu am reținut cu exactitate toate amănuntele din notă, am convenit cu numitul Preda Răducu Valentin să-mi dea un aparat de fotografiat pentru a fotografia paginile notei în discuție. Precizez faptul că, în momentele în care i-am furnizat informații numitului Preda Răducu Valentin, am realizat faptul că acestea ajung și la Liviu Dragnea. De asemenea, mai ştiam că Preda Răducu Valentin, pe lângă faptul că făcea parte din acelaşi partid cu numitul Liviu Dragnea, era şi prieten cu acesta, lucru pe care îl ştiam chiar de la Preda Răducu Valentin”, a declarat acesta în faţa anchetatorilor.

tel drumFirma de casa din Teleorman  –  Tel Drum

În Teleorman, aproape toată lumea ştie cum a început drumul spre succes al SC Tel Drum SA, societate care aparţinut iniţial Consiliului Judeţean Teleorman, al cărui preşedinte era Liviu Dragnea.

Este de notorietate şi faptul că SC Tel Drum SA a încheiat, în 2013, contracte în valoare de 333 de milioane de lei cu diverse instituții publice, mare parte dintre acestea fiind dobândite prin metoda „negocierii fără anunț de participare” sau prin „cerere de ofertă”. La fel de cunoscut este şi faptul că organele abilitate stau cu ochii pe societatea cu care Liviu Dragnea nu recunoaşte nici în ruptul capului că ar avea vreo implicare.

P.S.: Se pare că lui Dragnea o să i se tragă de unde nu se aşteaptă. Chiar dacă dosarul privind fraudarea Referendumului este în toi, alte nefăcute se iţesc la drumul mare, că… așa-i în fotbal, când intri în teren, trebuie să joci! Problema este că, la fel ca în fotbal, poți să ajungi și în spatele porţii…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*