Carmen Dumitrescu va lansa cartea despre înălţare și ticăloșie la Drobeta – Turnu Severin

în Cultură

Monica Vasilescu

Cel mai recent volum al scriitoarei Carmen Dumitrescu, devenit celebru prin subiectul actual și vibrant, va fi lansat la Drobeta – Turnu Severin. După lansările de la Alexandria, Bruxelles și Slatina, ”Purgatoriul nebunilor” va fi cunoscut de către cititorii din capitala județului Mehedinți, sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 15.00, la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”.

Pentru cei care încă nu au citit cartea, Carmen redă în cuvinte multe forme ale parvenitismului, considerându-l a fi trăsătura tipologică a personajelor centrale. Ea a dezvăluit ambiţia şi orgoliul unor oameni care ajung într-un moment favorabil afirmării grosolane, punând accent pe imoralitatea lor prin care calcă în picioare toate principiile sociale pentru a-și atinge scopul politic. Spre deosebire de celelalte romane ale sale, care au abundat de fantezie, ”Purgatoriul nebunilor” este o poveste adevărată, despre înălţare, cădere, grosolănie și ticăloșie, în care orice asemănare cu personaje reale este absolut intenționată.

Și, dacă unii dintre cititorii de până acum au fost atrași de scena eliberării din jugul coliviei, în care este descrisă povestea omenirii de azi, a mecanismelor social-politice contemporane de evoluție, ajungându-se, la final, la salvarea prin conștientizare, pe alții i-au impresionat finalul politicianului principal, care a luptat întreaga viață pentru a prinde scaunul cel mai înalt, dar a ajuns într-un loc foarte întunecat. Și, spre sfârșit, cei care nu au încetat niciodată să spere într-o condamnare vor ști că dragostea din interes se va finaliza urât și va da naștere unei literaturi anormale, pentru că ambii protagoniști s-au ”iubit”, până când cărțile (de eliberare) i-au despărțit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*