Carmen Daniela Dan virează către Parlament

în Din culisele politice

Daniela Carmen Dan & Gabriel CringeneanuCarmen Dumitrescu
Despre prefectul Carmen Daniela Dan s-au scris multe. Și bune, și rele… Dar mai mult bune, pentru că “prima doamnă” a județului a avut grijă să-și găsească un consilier de imagine competent. Însă, nici măcar Gabriel Crîngeneanu nu poate astupa gura lumii, care găsește întotdeauna nod în papură chiar și celor care n-au văzut în viața lor cum arată papura. Fină și delicată ca o zeiță, Carmen Daniela Dan știe să dea ordine cu o voce suavă, beneficiind de toată susținerea Stângii, pentru că ea a simțit la momentul oportun că riscul de accidentare e mai mic dacă virează către Stânga. Dacă la început, nici măcar social-democrații nu credeau în personajul fără însușiri ce abia preluase funcția de subprefect al județului, ulterior lucrurile s-au schimbat și fosta secretară de la Videle a fost creditată pentru ocuparea unei funcții la care altădată nu visa.
Partea bună e că n-a făcut prea multe compromisuri în viață, setea ei de cunoaștere fiind satisfăcută, în timpul activității de la Consiliul Județean Teleorman chiar de către Dragnea, așa că pasiunea pentru social-democrație a înflorit în sufletul diafan al actualului prefect. Sufletele diafane, însă, sunt mai interesante dacă vin la pachet cu o inteligență peste medie. Și calitatea reală a prefectului de Teleorman, care pozează pe Facebook și în mass-media într-un personaj neveridic, este aceea că Daniela Carmen Dan este o fată deșteaptă. Iar dacă o fată deșteaptă mai e și diafană, drumul către succes este lin ca o potecuță de munte, protejată de stejari. În plus, fetele deștepte nu trebuie să ceară. Ele primesc ce li se cuvine, atunci când vine timpul potrivit. Și timpul potrivit al Danielei Carmen Dan nu a trecut și nu va trece, nici dacă se schimbă guvernarea. Chiar dacă își va petrece vreo câteva luni pe tușă, lucru de care ne îndoim teribil, actualul prefect va candida la alegerile parlamentare. Gurile rele spun că ținta ei aceasta a fost încă de la început și că abilitatea de a se strecura printre oportunități a dus-o exact acolo unde și-a dorit. Evident, vestea nu trebuie să ne deranjeze în vreun fel. Comparativ cu o Cătălina Ștefănescu, Carmen Daniela Dan are și experiența necesară politicii de vârf, și pregătirea, dar are mai ales abilitatea de a identifica în jurul ei oameni capabili să-i ducă obiectivele la îndeplinire. Desigur, poate unora dintre noi, celor misogini, le-ar plăcea mai degrabă un Gabriel Crîngeneanu în Parlament, el dând dovadă de abilități de comunicare excelente, dar și de o prestanță publică, de natură să-l facă agreabil în fața maselor. Însă va veni și vremea lui! Și, cum nu e cazul să fim misogini, credem că drumul Danielei Carmen Dan spre Parlament nu poate fi decât unul lin, garantat de întreaga mașinărie de vot a PSD Teleorman. Așa că viitorul actualului prefect va fi unul strălucit, indiferent de combinațiile și permutările de pe scena politică a momentului. Mai trist e viitorul nostru, dar asta e deja o altă poveste…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. nu , n-a facut compromisuri!doar a luat toti soferii din CJ la rand de placere , nu pentru functii.pentru functie il ‘rezolva’ pe livache pe la Bruxelles pe vremuri..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*