Carmen Daniela Dan rupe PSD-ul în două

în Actualitatea politică

daniela carmen danCarmen Dumitrescu
Deși nu e și n-a fost în viața ei membru PSD (ci PD), Carmen Daniela Dan a declanșat mari pasiuni în sânul partidului roșu. Și asta n-ar fi contat prea tare, dacă blonda de la Prefectură n-ar fi o ambițioasă de renume, fapt ce o îndreptățește în mintea ei să-și încerce șansa de a ocupa fotoliul de președinte al Consiliului Județean Teleorman. Alături de ea s-a aflat întotdeauna Mihai Putineanu, mâna dreaptă și urechea defectă a lui Dragnea, care a susținut-o și a ajutat-o pe blonda Prefecturii să devină din ce în ce mai cunoscută la nivel județean. Gurile rele susțin chiar că Mihai Putineanu s-ar afla în spatele mișcării neinspirate de popularizare excesivă pe Facebook a Danielei Carmen Dan și că tot el i-ar fi alimentat acesteia ambițiile de mărire până când fragila făptură și-ar fi pierdut mințile parțial. Dar pentru a o impune pe Carmen Daniela Dan ca și candidat la Consiliul Județean, acesta trebuia mai întâi să-i atace credibilitatea lui Adi Gâdea și apoi să atragă în jurul lui pesediști dispuși să-i susțină cauza. Nefiind un strateg rafinat, Putineanu n-a reușit să convingă pe toată lumea din PSD că această Carmen Daniela Dan e vreo revelație, dar măcar pe Simionescu și Pitiș i-a convins. Pe de altă parte, Adi Gâdea are susținătorii lui înfocați, care au înțeles că tânărul e disciplinat, nu face excese și are un bun simț și o decență care pot aduce un plus de credibilitate partidului roșu. Așa că politicieni importanți, precum Drăgușin sau Boboc, îl susțin cu ardoare pe Adrian Gâdea și au toată convingerea că povestea candidatului femeie la consiliul județean a fost o fumigenă menită să încurce puțin ițele politice prin județ. Carmen Daniela Dan pare a trăi în afara acestor lupte. Pentru că luptele ei se poartă pe Facebook. Acolo donează sânge, acolo se înjură cu cetățenii, acolo se lasă pupată prin părțile dorsale și tot acolo pozează într-o femeie model. Iar din sursele noastre reiese ca blonda Prefecturii numai model nu poate fi, dar astea sunt problemele ei personale. Interesant e că expunerea agresivă pe Facebook nu ni se pare doar nouă deplasată, ci și unora dintre pesediști. Unii o spun pe la colțuri, dar alții o declară cu subiect și predicat, în virtutea faptului că adevărul trebuie devoalat. Valentin Boboc, de pildă, a remarcat un lucru interesant pe marginea acestei chestiuni: “Doamna prefect lucrează excesiv la imaginea ei și asta nu mi se pare corect. Păi ea are alte treburi de făcut. Eu n-am auzit primari care să spună că prefecta asta i-a ajutat sau consiliat cumva. Menirea ei nu e să-și posteze fotografii pe Facebook!”
Și uite așa se clarifică lucrurile. În PSD s-au format cel puțin două tabere: Putineanu, Pitiș, Simionescu și Drăgușin, Gâdea, Boboc. Evident că au apărut divergențe între Putineanu și doi dintre liderii celeilalte tabere, pentru că dacă Mihai își pune ceva în cap, calcă și peste oase de morți, și peste suflete de oameni. Totuși Mihai ar trebui să se gândească acum, în ceasul al doisprezecelea, la faptul că uneori merită să-ți pui pielea la bătaie garantând pentru câte o prințesă blonda sau creolă, dar alteori, bărbatul cu scaun la cap așteaptă să se facă jocurile și ia partea învingătorului. Care nu va fi niciodată femeie!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*