Caracatița lui Drăgușin de la Primăria Alexandria: Doar oamenii care îl slujesc primesc sinecuri

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Dezvăluiri

La Alexandria, așa cum se întâmplă pe la mai toate administrațiile publice din țară, s-au înființat tot felul de firme-căpușă care oferă servicii imaginare în mare parte, dar au scop precis conservarea locurilor de muncă pentru oamenii care îi slujesc primarului Victor Drăgușin.

Firme ale primăriei, vacile de muls ale familiei Gafencu

Una dintre societățile cu activitate detectabilă imprecisă este S.C. Primalex Proiect Tel S.R.L. o societate înființată prin asocierea municipiului Alexandria, prin Consiliul local, cu SC Piețe și Târguri Alexandria (condusă de finul Octavian Teodorescu). Această firmă îl are ca șef pe soțul Haritinei Gafencu, director executiv la Serviciul Contabilitate Buget Salarizare în cadrul Primăriei Alexandria. Firma are, pe hârtie, activități de arhitectură, inginerie și consultanță tehnică legată de acestea.

Recunoscător până în pânzele albe pentru pâinea albă pe care o mănâncă împreună cu familia lărgită (ne referim aici și la fiică, deținătoare a unei chei de ANL), Constantin Gafencu-soțul și-a pus poză pe Facebook având îndemne electorale pentru Drăgușin.

Doamna, în schimb, e mai rezervată cu afișarea preferințelor politice, dar își susține soțul a cărui pasiune sunt și consiliile de administrație ale altor societăți ale primăriei, din care a făcut ceva bani în cursul timpului, dar și fratele, care își mai înșira din când în când scena la Alexandria, în timpuri nepandemice.

Și despre familia Teodorescu avem informații relativ noi. Fina Cristina (a primarului Drăgușin, pentru cine încă nu știe) a renunțat la haina de polițist local (și la norma de hrană). Nu că ar fi purtat-o vreodată. Ea s-a mulțumit doar cu postul de director de cabinet al nașului. Soțul Octavian Teodorescu patronează în continuare SC Piețe și Târguri Alexandria și mai este asociat și cu anumite consilii de administrație, că vocea și talentul îi recomandă doar pe-ai lui Drăgușin la posturi salarizate din bani publici.

Până la noi informații despre cine sunt cei care îi pupă inelul lui Drăgușin pentru simbriile statului mai aruncăm o privire prin declarațiile de avere publicate pe site-ul Primăriei Alexandria și prin alte date publice, cu toate că multe dintre ele conțin omisiuni penale și cifre nereale, suficiente cât să-i trimită pe reprezentanții comunității mai aproape de Dragnea.

Citiți și: Dan Dumitrescu, șmecherul care pune scena la Alexandria. Pe bani mulți

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*