liberinteleorman.ro

Caracatița crește monstruos! Licitație de peste 40 de milioane de euro, ratată de TelDrum în favoarea unor firme controlate de vicepremierul Paul Stănescu?

18 februarie 2018

Carmen Dumitrescu

Un contract de peste 40 de milioane de euro a fost pus la bătaie de Compania de Drumuri. În cele din urmă, el ar trebui să se concretizeze în modernizarea Drumului Național 52 Alexandria-Turnu Măgurele. Contractul cuprinde proiectare, asistență tehnică și execuție, lungimea drumului respectiv fiind de 50 kilometri, lucrările urmând să se extindă pe o durată de 83 de luni, din care 18 de execuție. Acestea sunt datele anunțului publicat în SEAP, iar proiectul va fi plătit din bugetul național. (,, Finanţarea obiectivului de investiţii prevãzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu aceastã destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii. ART. 3 Ministerul Transporturilor rãspunde de modul de utilizare a sumei prevãzute în anexã, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.’’)

Vorbim, așadar, despre un proiect foarte generos pentru cel care câștigă licitația, căci Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere urmează să plătească cam un milion de euro per kilometru, pentru modernizarea unui drum cu o singură bandă. În plus, specialiștii în construirea de drumuri spun că drumul, fiind în câmpie, nu presupune lucrări complexe, așa că sumele uriașe de bani investite de țară pentru modernizarea unui drum nesemnificativ din județul Teleorman nu se prea justifică.

Și totuși… Ceva pare să justifice valoarea investiției și sumele puse în joc pentru câștigătorul licitației. Interesant e faptul că TelDrum ar fi cumpărat caietul de sarcini, deci intenția de a participa la această licitație a existat. Totuși, firma cea mai profitabilă din Teleorman a renunțat pe ultima sută de metri și nu a mai depus oferta. În schimb, interesat de câștigarea acestei licitații pare să fie… vicepremierul Paul Stănescu. Sursele noastre pretind că la licitație s-ar fi înscris firme controlate de vicepremier și că acesta ar fi modul prin care Dragnea se revanșează sau plătește pentru ceva. Desigur, ar mai putea fi vorba și despre situația în care se află acum TelDrum, căci dorința de intrare în insolvență pare să fie mai puternică pentru Petre Pitiș decât aceea de a câștiga niște bani ușor. În plus, noi nu uităm că șeful PSD Olt, Paul Stănescu s-a aflat mereu în relații foarte bune cu fostul lider PSD Teleorman, încă de pe vremea când Dragnea era doar președinte de Consiliu Județean. Deci relația bună dintre cei doi baroni locali e veche. Dar cert e că oricare ar fi motivul, dacă realmente implicarea lui Paul Stănescu se va confirma, discutăm despre o caracatiță mult mai mare decât ne-o imaginam noi…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Accident rutier cu o victimă la Călmățuiu de Sus

Următorul articol

Nițulescu: „Dragnea a fost protejat de vechea conducere a DNA și infiltrat în PSD”

Cele mai recente articole de Din culisele politice