liberinteleorman.ro

Când te numești Tunaru, arunci gunoiul în stradă și îți faci garaj în locul ghenei

2 septembrie 2015

Monica Vasilescu

tunaruPe strada Carpați nr. 15 – o fâșie de drum strâmtă și îngrămădită de mașini fără spații de parcare, chiar în fața casei episcopale în care s-a construit un gard (scump) leit după cel al Mănăstirii Lainici, își fac veacul, de vreme bună, niște containere de gunoi. Pline de deșeuri, înconjurate de mizerie și de un miros respingător, recipientele destinate resturilor completează tabloul care descrie perfect o fundătură de cartier periferic, deși se află poziționat în ”buricul„ Alexandriei. Acolo, pe lângă cele cinci cutii din plastic în care se aruncă gunoi amestecat, se află și două containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor care emană niște duhori mai ceva decât gunoiul normal, semn că acestea se golesc extrem de rar și nu se spală niciodată.

Cum s-a ajuns în situația prezentă? Printr-un mic tun. Povestea se lungește de ceva vreme, din momentul în care ghena de gunoi a blocului L3 a dispărut pentru a face loc garajului în care își parchează mașina familia Tunaru, contribuitor de bază a partidului care a înroșit Alexandria, din ‘90 încoace. Lumea vorbește că Elvira și Florin Tunaru au avut ”trecere” la autorități, astfel încât au azvârlit numaidecât gunoiul în stradă și și-au construit un garaj de toată frumusețea (foto).

Cine este familia cu tunuri…

Pentru cei care nu au luat contact cu faima familiei ținută în brațe de PSD, amintim că Florin Tunaru este actualmente vicepreședinte ANAF, a lucrat în subordinea directă a lui Liviu Dragnea, având calitatea de director executiv adjunct în Consiliului Județean Teleorman (2006-2009) și consilier cabinet preşedinte, plus director executiv în CJ Teleorman (2010-2012). Se spune că a ajuns în cercul de apropiați ai lui Liviu Dragnea prin intermediul socrului său, Emil Lungu – fost prefect al județului Teleorman (1996). Atât tata-socru, cât și fratele său s-au remarcat cu donații substanțiale la PSD în cursul timpului, dar asta poate că nu a contat…

Soția acestuia, Elvira Tunaru, a fost numită, în iulie 2012, director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Furculeşti, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, după ce a lucrat o vreme în cadrul Primăriei Alexandria. Probabil, în acea perioadă a dat mâna cu municipalitatea peste gunoaie și a obținut terenul în care stă acum la adăpost autoturismul marca Volskwagen, în timp ce mizeria ”domnește” în plină stradă centrală…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

O femeie de 76 de ani a fost violată de un tânăr din Vânători

Următorul articol

Pericolul nu a fost înlăturat !

Cele mai recente articole de Actualitate