Campania globală pentru educaţie, ediţia 2016, la Școala Gimnazială nr. 2 Videle

în Actualitate

13235951_1013384235364526_340438393_nFinanţaţi viitorul! Dreptul la educaţie pentru toţi!”  Sub această deviză s-a desfăşurat ediţia de anul acesta a Campaniei Globale pentru Educaţie, iniţiată şi implementată la nivel naţional de Organizaţia „Salvaţi copiii România”.
La nivelul Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Videle, s-au organizat activităţi pentru promovarea drepturilor copiilor la participare şi educatie în cadrul cărora au fost valorificate metode de educaţie non-formală: „reconstituie mesajul”, photovoice, metoda „Mercedes”, scrisoarea deschisă, proiectul etc. Elevii au aflat cu această ocazie cum pot participa la luarea deciziei la nivelul şcolii, cum se elaborează bugetul şcolii, care sunt sursele de finanţare şi cum pot solicita conducerii şcolii, autorităţilor alocarea unor fonduri pentru susţinerea proiectelor, activităţilor pe care  doresc să le desfăşoare. Au formulat, de asemenea, propuneri cu privire la ce ar trebui să se cumpere sau să se schimbe în şcoală. Printre acestea se numără: amenajarea unui laborator de informatică, extinderea bibliotecii astfel încât în cadrul acesteia să se poată desfăşura activităţi educative, îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecii şcolare, modernizarea sălii de sport.

Şi, pentru că suntem în Săptămâna Naţională a Voluntariatului (9-15 mai 2016), elevii clasei a VI-a B  au organizat un flashmob, au distribuit afişe, fly-ere la nivelul comunităţii locale pentru a promova drepturile copiilor la exprimare, gândire, opinie participare.
La activităţi au participat peste 100 de elevi din clasele V-VIII, cadre didactice, reprezentanţi ai conducerii şcolii, membri ai Consiliului de administraţie, reprezentanţi ai comunităţii locale, ai părinţilor. Rezultate asteptate ale activitatilor desfăşurate sunt: formarea şi dezvoltarea competenţelor de participare, spirit civic, cetăţenie activă, muncă în echipă, consolidarea şi eficientizarea parteneriatului şcoală-familie-comunitate, am aflat de la  profesorul Iorga Monica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*