CAMPANIE DE VACCINARE ANTIRUJEOLICA

în Actualitate/Sănătate

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, în colaborare cu medicii de familie, medicii de medicina scolara si personalul sanitar aferent, asistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari, administratia publica judeteana si autoritatile administartiei publice locale, desfasoara in aceasta perioada campania de vaccinare-revaccinare a copiilor eligibili si a ce-lor restantieri la imunizarea antirujeolica din judetul nostru.

Aceasta actiune nationala se desfasoara la initiativa Ministerului Sanatatii si a Ministerului Afacerilor Interne si are drept scop intensificarea masurilor de limitare a extinderii epi-demiei de rujeola din Romania.

La nivelul judetului Teleorman activitatile sunt coordonate de o echipa formata din:          –    Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica;

  • Prefectul judetului;
  • Presedintele Consiliului Judetean;
  • Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate;
  • Seful din Departamentul de Supraveghere in Sanatate Publica din cadrul D.S.P -Coordonator al Programului National de vaccinare;
  • Presedintele Societatii Medicilor de Familie din judetul Teleorman .

De asemenea, fiecare primarie a desemnat o persoana responsabila care sa colaboreze cu echipa de coordonare de la nivel judetean.

Se vor derula actiuni de informare, educare si constientizare a parintilor de copii cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani, pentru evidentierea importanţei vaccinării şi de creştere a acoperirii vaccinale pana la 90 – 95%, pentru cresterea si sustinerea unei imunitati de grup in toate comunitatile judetului Teleorman;

O acoperire vaccinală crescută în toate grupurile de populaţie este esenţială şi va oferi şi o imunitate a comunităţii pentru indivizii susceptibili.

În prezent, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. În perioada 2016-2017  au fost confirmate 3.446 de cazuri de rujeolă. Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel naţional a fost organi-zată o campanie suplimentară de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vacci-naţi.

Campania de vaccinare este continuă. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO pentru atingerea nivelului de imunitate a popula-ţiei pentru a întrerupe transmiterea endemică.

In Teleorman sunt confirmate 69 de cazuri de rujeola pana la data de 20 iulie 2017.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*