Camaradul de tunuri al lui Dragnea, Marian Fișcuci, decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” pe vremea când era boss la TelDrum

în Din culisele politice/Politica altfel

Monica Vasilescu

Fostul președinte executiv al PSD Teleorman, șeful celor mai profitabile afaceri cu statul, personificarea Puterii în județ – Marian Fișcuci – a avut în cursul carierei sale de ”mână lungă a lui Dragnea” sute de contracte babane cu instituțiile publice din județ. Activitatea sa infracțională, discuțiile controversate cu bani mulți dați la partid ”pe sub mână” ar fi motive suficiente să ne contureze o concluzie cât un rechizitoriu nescris încă, dar România nu e încă pregătită să-și scoată corupții din ea, oricât de multe astfel de declarații publice auzim zilnic.

Și pentru că toate comportamentele actuale ale dirijorilor țării ne duc cu gândul în vremea lui Năstase și a lui Iliescu, ne-am amintit și de timpul în care Marian Fișcuci era mare șef la Tel Drum, societatea care ne-a făcut celebru județul și care i-a asfaltat toate drumurile lui Dragnea, de câte ori a fost nevoie (dar care să știți că nu este a lui). Așadar, Marian al lui Dragnea, pe vremea când nu devenise penal, în 2004, mai exact, a fost decorat de tătucul ”comuniștilor” – Ion Iliescu, împreună cu șeful executant al ”comuniștilor” – Adrian Năstase. La insistențele tartorului Liviu Dragnea, conducerea țării de atunci a decorat TelDrum, prin administratorul său, Fișcuci Marian, cu Medalia naţională Serviciul Credincios, pentru … agricultură și silvicultură performantă. ”În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, precum şi ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 şi ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, cu modificările ulterioare, la propunerea ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, pentru merite
avute în stabilirea unor politici de dezvoltare agrară, pentru activitatea desfăşurată în vederea dezvoltării rurale şi eficientizării ramurilor agricole şi silvice, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Preşedintele României decretează: Articolul 5: Se conferă Medalia naţională Serviciul Credincios Poziția 18. domnului Fiscuci Dumitru Marian, director general Societatea Comercială “Teldum Alexandria”, judeţul Teleorman”
, semnează Ion Iliescu.

Ordinul Național „Serviciul Credincios” este un ordin onorific al României, creat inițial în 1878, în timpul domniei lui Carol I. În 1948 ordinul a fost desființat de comuniști, fiind reînființat pe 31 martie 2000. Ordinul este plasat ierarhic sub „Steaua României”; el are cele cinci grade „clasice” (mare cruce, mare ofițer, comandor, ofițer și cavaler), lipsindu-i gradul de colan, dar având în plus gradul de cavaler. Are însemne deosebite pentru civili și militari, precum și de război.

În războiul afacerilor pare să fi fost Fișcuci foarte activ, el având gradul de comandor al Ordinului asimilat gradului de colonel. Și nu vrem să bagatelizăm decorația, care este deținută de oameni mari ai României, dar credem că, în cazul lui Fișcuci, serviciul de credință s-a desfășurat în slujba lui Dragnea și a marelui grup infracțional pe care l-au instituit în cel mai sărac județ din țară, ei fiind foarte bogați. Și chiar dacă mascații și-au mai parcat dubele în ograda acestor bogați, iar anchetele au demascat afaceri despre care se vorbește de multă vreme pe la colțuri, concret nu s-a întâmplat nimic și nimeni nu a plătit pentru jaful la drumul mare. Ba, din contră, Dragnea este pe cai mari, al treilea om în stat și cel care face legea la propriu și la figurat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*