Cadrele medicale de la Ambulanța Teleorman protestează din cauza revocării din funcție a managerului Cristi Popescu

în Actualitatea politică/Sănătate

Cristi Popescu, managerul Serviciului de Ambulanță Teleorman, a fost revocat din funcție prin ordin al Ministerului Sănătății. Totul, după ce ministerul ar fi primit sesizări din presa locală cu privire la faptul că acesta nu ar îndeplini condițiile de vechime cerute de funcție. Asta se întâmplă pentru că la momentul desemnării lui Cristi Popescu în funcția de manager al Serviciului, legea era alta. La un an după numire, condițiile s-au modificat, în sensul că legea prevede acum că managerul trebuie să aibă o experiență de șase ani și șase luni, iar Popescu nu are decât trei ani și jumătate. Problema e alta: în cadrul Ambulanței Teleorman nu există nimeni care să corespundă criteriilor de înscriere la concurs, așa că e foarte probabil ca înlocuitorul lui Popescu să vină din alt județ, fapt ce nemulțumește angajații Serviciului. De aceea, aproximativ o sută de angajați ai Ambulanței s-au strâns în această dimineață în curtea instituției, în semn de protest pentru intenția de înlocuire a lui Popescu.

Cristi Popescu spune că nu are nicio legătură cu protestul colegilor săi și este dispus să revină fără probleme la funcția de asistent șef al Ambulanței, însă așteaptă mai întâi să poarte o discuție cu prefectul de Teleorman, mai ales că angajații Ambulanței au făcut și niște petiții la instituție cu privire la revocarea sa din funcție.

„S-a semnat ordinul de revocare din funcție, pe motiv că nu am vechimea necesară. S-au strâns astăzi colegii să protesteze împotriva deciziei, au stat vreo oră și jumătate, le-am spus eu să plece acasă. Au fost vreo 100 de persoane, dar eu nu am nicio implicare, nu le-am spus eu să vină. Au făcut niște petiții la Prefectură, din ce știu eu. Eu când am fost numit, alta era legislația pentru numire și după un an de zile s-a schimbat și prevedea ca managerul să aibă o vechime de șase ani și șase luni, eu am trei ani și jumătate, acesta fiind și motivul pentru care n-am putut să mă înscriu la concurs. Au fost niște sesizări din partea presei locale. Nu știu exact cum le-a răspuns ministerul și atunci au început cu amenințări, așa că doamna Sorina Pintea a semnat ordinul de revocare. Numai că în acest moment nu au înlocuitor. Ordinul e semnat de vineri. Acum s-au pomenit că au semnat ordinul de revocare, dar nu au înlocuitor, fiindcă nimeni din cadrul instituției nu îndeplinește criteriile impuse de funcție.”, a spus Cristi Popescu.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*