Bursele „unSettled”, o oportunitate unică pentru studenți de a cunoaște trecutul

în Actualitatea politică/Diverse/Educatie

Astăzi, la București, fundaţia „Freedom House” România a lansat programul de burse pentru studenţi denumit „unSettled”, parte a programului „Learning from the Past to Build the Future”. Freedom House România dorește, prin aceste burse, crearea unui mediu în care tinerii pasionați de domeniile lor de studiu să se angajeze într-un schimb de idei dincolo ariile imediate de expertiză.

Într-un program extrem de complex, desfășurat pe parcursul a 7 zile, studenţii participanţi vor avea ocazia să interacționeze cu artiști, personalități din mediul cultural, istorici și cercetători. Vorbim, în fapt, despre o serie de ateliere artistice, dezbateri, proiecții de film, seri de socializare, vizite de studiu și sesiuni de tip bibliotecă vie cu oameni care au experimentat provocările comunismului. Bursele unSettled fac parte din proiectul Learning from the Past to Build the Future.

Proiectul este derulat în perioada octombrie 2019 – iulie 2020 de către Freedom House România, în parteneriat cu organizațiile civice Fundația Academia Civică, Geeks for Democracy, Forum Apulum, Funky Citizens, iTeach și susținut de Radio Europa Libera și rețeaua de presă locală PressHub, formată din publicații locale independente din întreaga ţară.

Bursele sunt gândite pentru studenții români, din ciclul de licență, din orice domeniu de studiu (istorie, medicină, arte, științele educației, științe politice, filosofie, drept, economie, relații internaționale, literatură, limbi străine, muzică, inginerie, matematică, agricultură etc.), indiferent că studiază în România sau în străinătate.

Ce căutăm?

  • dorință de învățare;
  • minte deschisă și flexibilitate în interacțiunea cu studenți din alte medii academice;
  • curiozitate și determinare;
  • cunoașterea limbii engleze este un avantaj.

Când va avea loc?

Bursierii vor fi împărțiți în două grupe de câte 75 de participanți. O grupă de 75 va participa la sesiunea din 6-12 iulie, iar cealaltă grupă la sesiunea din intervalul 13-19 iulie.

Programul celor două sesiuni va fi identic. Acest proiect este finanțat, în parte, printr-un grant al Departamentului de Stat al S.U.A.

Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în acest proiect sunt ale organizatorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Doritorii pot completa formularul de înscriere dând click pe linkul de mai jos:

sursa foto: Facebook/Bursele unSettled

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*