liberinteleorman.ro

Bursa generala a locurilor de munca

7 aprilie 2016

bursa_locuri_de_munca_absolventiAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman organizează Bursa Generala a Locurilor de Muncă, eveniment care se va desfăşura pe data de 14 aprilie 2016,  începând cu ora 0900, la Casa de Cultură din Alexandria si la sediile Agențiilor locale din Rosiori de Vede şi Turnu Magurele.

Bursa generala a locurilor de muncă este o manifestare ce se înscrie in acțiunile specifice organizate de catre Agenția Nationala pentru Ocuparea Forței de Muncă impreuna cu Rețeaua Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană, în perioada 4-15 aprilie, adresate în special angajatorilor, sub egida “European Employers’ Days”.

Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă.

Această inițiativă a Serviciului Public de Ocupare va sublinia importanța angajatorilor, acestia fiind unul dintre cele mai relevante grupuri țintă, fiecare stat membru concentrându-se asupra nevoilor specifice pieței muncii.

Prin acesta actiune agentia noastra urmareste sa va faca cunoscute facilitatile prevazute de Legea 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru angajatori care incadreaza în muncă  şomeri astfel:

Încadrarea în muncă a absolvenţilor institutiilor de învăţământ

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent  încadrat:

  1. a) o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
  2. b) o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
  3. c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul pesoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele mentionate anterior pe o perioadă de 18 luni.

Angajatorii care beneficiază de subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea în muncă a absolventilor sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel putin 18 luni.

Încadrarea în muncă a şomerilor peste 45 ani sau a şomerilor parinţi, unici susţinatori ai familiilor monoparentale

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap

Angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, beneficiază lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă  sau de serviciu cel puţin 2 ani.

Încadrarea în muncă a şomerilor care mai au 5 ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare

Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Încadrarea în muncă a şomerilor pentru executarea de lucrari si activitati de interes comunitar

Din bugetul asigurărilor pentru somaj si din alte surse alocate conform prevederilor legale se pot subventiona cheltuielile cu forta de muncă efectuate în cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporară a fortei de muncă din rândul somerilor, pentru efectuarea de lucrari si activitati de interes pentru comunitătilor locale.

Subventionarea cheltuielilor cu forta de munca provenita din randul somerilor, se face astfel:

in perioada 1 aprilie-31 octombrie, 70 % din valoarea indicatorului social de referinta;

in perioada 1 noiembrie – 31 martie, valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, la care se adauga contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori, calculate la valoarea indicatorului social de referinta.

In prezent valoarea indicatorului social de referinta in vigoare stabilita potrivit legii este de 500 ron.

Agenţii economici interesaţi să participe la bursa, sunt aşteptaţi să ne contacteze si sa trimita oferta cu locuri de muncă vacante la numărul de fax: 0247/311164 sau pe adresa de e-mail: [email protected]. In oferta cu locurile de munca vacante se va specifica opţiunea participării la bursa, numărul de locuri de muncă de care dispun cât şi meseriile în care sunt aceste locuri vacante. Data limita pentru depunerea ofertelor de locuri de muncă este 13.04.2016, anunță directorul executiv Oprea Nelu Ionel.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Întâlnire transnaţională de proiect ERASMUS+ KA2, Parteneriat Strategic „Innovative Quality Mentoring for Social Inclusion”

Următorul articol

Dorina Ciobanu s-a retras! Directoratul Spitalului Județean Teleorman scos, din nou, la concurs

Cele mai recente articole de Actualitate