Briza banilor în valurile Dunării via Dragnea! Drumul lui Mădălin Ioniță de la șofer la businessman

în Dezvăluiri/Politica altfel

Monica Vasilescu

 

 

Teleormanul are un potențial turistic extraordinar, iar Dragnea știe asta cel mai bine. Și tocmai pentru că știe, nu a făcut prea multe pentru a valorifica frumusețile acestui județ, ajuns la sărăcie, atât din punct de vedere material, cât și spiritual, fiind mai preocupat să profite de el. Având fler la bogății, țarul roșu a făcut pe naiba-n patru (noi am spune că-n mai multe bucăți) pentru a pune mâna pe tot ce are mai de preț Teleormanul. Și a reușit să-l acapareze.

Unul dintre exemple poate fi Dunărea. Două orașe au marele beneficiu să cuprindă în relieful lor al doilea fluviu ca lungime din Europa, dar ambele îl exploatează atât cât Dragnea permite. Și ne vom referi acum doar la Turnu Măgurele. Aici, bogăţiile naturale care ar putea fi exploatate pentru un turism sustenabil, dacă ar exista bunăvoință de la baron și implicare dinspre autorități, au fost date pe mâna unui om al cărui nume nu spune prea multe, că anonimii lui Dragnea au fost învățați să stea tot timpul în umbra lui, să facă bani și să tacă. Mădălin Ioniță, un tip trecut bine de 40 de ani, este numele celui care servește drept interfață, iar prezența sa în lume este la fel de rezervată precum vocabularul lui Dragnea.

La Dunăre-n port, Ioniță-i ort

Dacă până mai deunăzi îl știam pe discretul Mădălin Ioniță pe post de paznic al fondurilor de vânătoare ale baronului sau băgător de seamă pe la S.C. Europrotect Security SRL, societate la fel de apropiată căpitanului de județ (deși e posibil ca el să nu știe), acum îl găsim cu drepturi depline, pe Dunăre.

Nu știm pe cine a dus capul să profite de valurile valoroase (cu toate că nu e greu de bănuit), cert este că o porțiune importantă a malului de pe partea românească a Dunării este fructificată sub denumirea Briza Dunării, care a căpătat formă juridică în 2016. Bijuteria turistică din Turnu Măgurele a fost transformată în afacerea BRIZA DUNĂRII EVENTS – S.R.L., iar firma are sediul social în Alexandria, într-o clădire ridicată de Ministerul Apărării Naționale, ale cărei încăperi aveau inițial destinația de locuințe de serviciu. Activitatea principală a SRL-ului se desfășoară sub cod CAEN 5610 – Restaurante și are doi fondatori, astfel: Ioniță Mădălin, fost șofer al jupânului, și, surpriză, Dragnea Valentin Ștefan, juniorul (despre acesta în numărul viitor).

Localul, sub forma unui restaurant și terasă, funcționează de ceva vreme în Turnu, dar firma care îi legalizează existența a fost înființată în luna septembrie a anului trecut, conform datelor existente la Registrul Comerțului. Clienții sunt și ei din același soi cu patronii, oameni cu ștaif vrem să spunem, dar au un defect incriminabil, ascultă manelele lui Dragnea. Și, cu toate că ne-am obișnuit deja să vedem oaze de natură pură transformate în afaceri cu succes discutabil, ne deranjează și ni se pare aproape o blasfemie să pui rapsodia Dunării sub cântecul epic al lui Cătălin de la Alexandria (un manelist).

Altă firmă, altă distracție

Șoferul lui Dragnea, așa cum este Mădălin Ioniță cunoscut printre puținii oameni care l-au văzut la față, are multe lucruri de firmă. Multe acțiuni, adică. DANUBIUS TRAVEL INTERNAȚIONAL era un SRL întreținut de Maican Gabriel Ion, din Turnu Măgurele, care deține 70 de părți sociale, reprezentând 41,1765% din capitalul social al societății, și de Ioniță al lui Dragnea, care are 100 părți sociale, reprezentând 58,8235%. Asta până la momentul când ”cineva” hotărăște retragerea din societate a lui Maican, prin cesionarea unui număr de 70 părți sociale, cu valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 700 lei, lui Mădălin Ioniță, asociat existent, care primește și achită prețul cedării la valoarea nominală de 10 lei/partea socială, în total 700 lei.

În aceeași vreme, se atrage în societate un nou asociat persoană fizică, pe numele său Aurelia Maican care vine după sine cu majorarea de capital social. Șefia nu se schimbă în societate, astfel că Ioniță deține în continuare majoritatea de 58,63%, iar asociata sa restul de 41,37%.

A învățat de la Dragnea să fie băiat modern

Pentru cei care au uitat, amintim că, prin anul 1999, s-a înmatriculat la Registrul Comerțului societatea MODERN — S.A., cu sediul în Turnu Măgurele, în care Ioniță era ”fruncea” și, desigur, cumnatul de baron – Marinaș Florinel. Nu a durat mult și Mădălin ascultătorul, în  calitate de cedent, cedează 331 de acțiuni nominative cu valoarea nominală de 25.000 lei, în sumă de 8.275.000 lei către acționaaarrrrul Dragnea Liviu Nicolae. La rândul său, Andrei Florea, în calitate de cedent, cedează 331 acțiuni nominative cu valoarea nominală de 25.000 lei, în sumă de 8.275.000 lei, către același acționar – Dragnea Liviu Nicolae. La fel procedează și SC DACOROM SRL, aceasta cedând 331 acțiuni nominative cu valoarea  nominală de 25.000 lei, în suma de 8.275.000 lei. Cedenții Ioniță Mădălin, Andrei Florea și DACOROM SRL declară că au primit prețul cedării la valoarea menționată mai sus, nemaiavând nicio pretenție patrimonială sau nepatrimonială, prezentă sau viitoare, de la societate. Ar fi și culmea să se ridice cu pretenții.

Cam acesta este drumul spre succes al unui șofer de baron. Și chiar dacă nu știe nimeni cine este Mădălin Ioniță, el există, stă ascuns și știe pentru ce trăiește. Nu-l cunoaștem personal, pentru că este dificil să ajungi la VIP-urile de jupân, dar bănuim că este recunoscător până în pânzele albe pentru pâinea albă pe care o mănâncă în prezent, de aceea pupă la orice oră mâinile baronului făcător de bine. Căci acestui Mădălin, Liviu Dragnea i-a pus mâna în cap și același Dragnea îi va da un șut, atunci când va fi cazul, existând posibilitatea de a scoate și castanele din foc tot cu mâna lui Ioniță.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*