Boxul feminin din Teleorman, pe podium. Patru medalii de bronz pentru sportivele din Videle

în Actualitate/Cultură/Educatie/Învățământ/Sport/Timp liber

Boxul feminin este o disciplină în plină dezvoltare care are căutare din ce în ce mai mare printre doamne și are un rol stabil în cadrul sporturilor de contact, care este considerat un domeniu masculin prin definiţie. Acest sport se practică și în Teleorman, în ciuda promovării foarte slabe de care are parte. La Videle este o echipă care a demonstrat că poți avea rezultate remarcabile și dacă provii și te antrenezi în orașul făcut cunoscut fiindcă aici s-a născut prim-ministrul țării și, convergent, pentru modul său de subdezvoltare.

George Cîrstică este antrenorul care nu acceptă să treacă un an fără să aibă rezultate cu sportivii săi. După două medalii obținute în acest an la box masculin, acum, profesorul a pus în palmares rezultate spectacunloase și la feminin.

Sportivele pe care le antrenează, legitimate la Clubul Sportiv Teleorman – secția Box-Videle, au câștigat patru medalii de bronz la Campionatul Național de box feminin, desfășurat în perioada 15-22 septembrie 2019, la Eforie Nord.

Este vorba despre Mirea Loredana (senioară), Făcăianu Păunița (senioară), Dinu Camelia (tineret), Surcel Alexandra (cadet). Boxerițele care au răspuns cu succes provocării, considerând că boxul este o practică dificilă, dar nu imposibilă pentru femei, au urcat pe podium pentru a-și primi medaliile și au reprezentat cu mândrie orașul Videle.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*