liberinteleorman.ro

Bogdan și Giulio, frații Silvanei Râciu, nu părăsesc arestul IPJ Teleorman

6 februarie 2015

Monica Vasilescu

fratii raciuDe un an și nouă luni, frații cunoscutei cântărețe de muzică populară Silvana Râciu se află în arestul IPJ Teleorman, după ce au fost luați de acasă de mascați și acuzați de cămătărie și șantaj.

Bogdan și Giulio, frații folcloristei de origine teleormăneană, în vârstă de 22, respectiv 38 de ani, au fost arestați în aprilie 2013, pe motiv ca ar face parte dintr-o rețea infracțională alături de alte 12 persoane.

La cea mai recentă judecată, Tribunalul Teleorman a amânat cauza pentru 24 februarie 2015. Instanța a constatat legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpaţilor: Platon Giulio, Rîciu Scoreţ Bogdan Alexandru, Candoi Marian și Mincă Ionuţ și a respins ca nefondate cererile privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulate de aceiași inculpaţi.

De asemenea, judecătorii au decis să mențină măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Râcu Marius Nicuşor, agent şef adjunct la Postul de Poliţie Bragadiru, în sarcina căruia s-a reținut că a sprijinit activitatea infracţională desfăşurată de către gruparea constituită pe raza judeţului Teleorman, specializată în săvârşirea de infracţiuni de şantaj şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, coordonată de inculpatul P.G., şi a acţionat în scopul protejării membrilor acesteia, după cum arăta un comunicat de presă al DIICOT în urmă cu ceva vreme.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Arhitectul Alexandriei a fost trecut pe linie moartă

Următorul articol

Portret de fotbalistă: Georgiana Gologan

Cele mai recente articole de Actualitate