Bogdan Diaconu, președintele PRU: ”Teleormănenii au ocazia să scape de monopolul unui singur om care nu a făcut nimic pentru acest județ”

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

bogdan-diaconu-pruScena politică s-a ales, de vreun an de zile, cu un partid înclinat spre restabilirea unei forme de patriotism național modern. Bogdan Diaconu este președintele Partidului România Unită, un tânăr care, pe lângă pasiunile politice, manifestă tendințe de scriitor, fiind, până în prezent, autorul a două cărți, ambele cu o abordare naționalistă: ”România Unită” (2012) și ”România Iubită (2014).

Partidul lui Bogdan Diaconu are filială la Teleorman, organizație condusă de antreprenorul Gabriel Florea. El s-a aflat zilele trecute în județ, pentru a observa cum stau lucrurile în PRU Teleorman și pentru a semna decizia de numire a președintelui interimar al partidului județean, dar și pentru a-i cunoaște pe noii membri ai formațiunii. Despre cum se vede, pentru un observator din afară, politica din Teleorman și despre șansele pe care le are un partid nou într-un județ monopolizat politic a vorbit deputatul Bogdan Diaconu, într-un interviu acordat ziarului Liber în Teleorman.

Reporter: Care este motivul vizitei dumneavoastră în Teleorman? Ce lucruri ați stabilit cu Organizația Județeană a PRU?

Bogdan Diaconu: Am venit în Teleorman să cunosc îndeaproape situația de aici și să demarez împreună cu noul președinte al Filialei, Gabriel Florea, construcția unei organizații capabile să facă o surpriză frumoasă și necesară în același timp aici în județ.

Reporter: Cunoașteți situația politică din Teleorman? Cum credeți că se va descurca un tânăr precum Gabi Florea, aflat la început de drum politic, într-un județ în care puterea este deținută de un singur partid, de zeci de ani?

Bogdan Diaconu: Știu foarte bine că Liviu Dragnea se crede liderul absolut al județului, dar, cu siguranță, teleormănenii sunt de altă părere. Acum au ocazia să scape de monopolul unui singur om care nu a făcut nimic pentru acest județ, deși l-a condus atâția ani și să aleagă, alături de întreaga Românie, o alternativă la clasa politică din ultimii 26 de ani.

Reporter: Ce șanse de a răzbate are un partid cum este PRU într-o politică plină de hiene?

Bogdan Diaconu: PRU vine ca un răspuns la dorința românilor de a schimba clasa politică vinovată de dezastrul în care se află țara. Nu ne temem de hiene pentru că îi avem pe români de partea noastră și, ca unul care sta în fiecare zi în legătură cu cetățeni din toate colțurile țării, vă pot spune că dorința de a scutura România de leprele care au falimentat-o este uriașă. Acestei nevoi îi răspunde Partidul România Unită.

Reporter: Este o dezbatere în toate partidele legată de criterii care vor stabili candidații… În funcție de ce fel de aspecte își selectează PRU viitorii participanți la alegeri?

Bogdan Diaconu: Candidații PRU sunt oameni pregătiți, iubitori de țară și care au naționalismul în sânge, adică o pasiune fierbinte pentru binele acestei țări, oameni care își respectă istoria și valorile și care vor ca România să fie respectată din nou în lume.

Reporter: Ce procent vizați la următorul scrutin electoral?

Bogdan Diaconu: Vom lua un scor cu două cifre care să ne permită să impunem în politica generală a țării acele principii în numele cărora ne batem.

Reporter: Mizați foarte mult pe naționalism. Cum se manifestă el concret în acțiunile dumneavoastră?

Bogdan Diaconu: În apărarea integrității și unității României, în protecționismul economic, în promovarea valorilor românești de orice ordin ar fi ele și în căutarea cu orice preț a îndeplinirii celor necesare pentru ca România să fie a românilor.

Reporter: Va fi România unită vreodată?

Bogdan Diaconu: Același lucru se întrebau românii și înainte de 1918 când idealul unirii părea greu de atins, dacă nu imposibil. Și uite că au realizat-o. Noi mai avem să aducem Basarabia acasă și, după cum ați văzut pe sigla noastră, nu ne vom lăsa până când România nu va fi din nou Unită.

Reporter: Cum ați convinge un roman să nu plece din țara sa, spre orizonturi cu perspective?

Bogdan Diaconu: Prin a-i readuce aminte că nu putem avea o țară cu perspective dacă noi, cei care ne dorim acest lucru, nu suntem primii care să ne înhămăm la această datorie de a salva România din fundătura în care a adus-o politica ultimilor 26 de ani.

Reporter: Faptul că fața partidului este reprezentată de figura lui Vlad Țepeș este de bun augur într-o țară democratică?

Bogdan Diaconu: Vlad Țepeș era foarte democratic, adică ținea cu poporul. Ce înseamnă democrație, domnia hoților și a mincinoșilor, așa cum a fost cazul în România ultimului sfert de veac? Nu, înseamnă literlamente puterea poporului. Vlad Țepeș este modelul care ne animă ca să redăm puterea poporului după ce o vom lua din mâna trădătorilor și a tâlharilor, a nebunilor și a mișeilor, cum frumos spune Mihai Eminescu.

Reporter: Pe cine ați vrea ”să trageți în țeapă” din politica românească?

Bogdan Diaconu: Partidele vechi, care sunt doar niște grupuri de interese sau, juridic vorbind, grupuri infracționale organizate, sunt primele care ar merita ”trase în țeapă”, adică aruncate la gunoi, pentru că nu își doresc și nici nu vor face niciodată nimic bun pentru România. Împreună cu aceste partide de infractori, după cum o dovedește DNA-ul în fiecare zi, ar trebui să dispară din viața publică și politicienii care au condus România spre dezastru. Ba, mai mult, noi ne-am dori să și plătească pentru faptele lor grave în fața justiției! De aceea am propus în Parlament un proiect de lege prin care marii corupți să fie condamnați la închisoare pe viață! O lege inspirată din modelul lui Vlad Țepeș, dar de strictă actualitate!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*