Boboc ar candida și… nu prea

în Actualitatea politică

Valentin BobocCarmen Dumitrescu

Despre candidaturile la alegerile parlamentare se va tot vorbi în această perioadă, pentru că niciun partid nu a venit până acum cu o listă clară de oameni care ar putea să ne ceară încrederea la finalul acestui an. Dar în privința lui Valentin Boboc, zvonurile au fost destul de variate. Inițial, deputatul era dat drept  variantă sigură pentru ocuparea unui nou fotoliu de parlamentar, după care s-a susținut că nu prea mai are susținere la Baronul suprem pentru a-și dori acest lucru. Ba chiar s-a mers pe ideea că e foarte posibil ca niciunul dintre parlamentarii vechi, cu excepția lui Dragnea, să nu mai aibă acces la demnitățile publice avute până în prezent. În plus, Boboc părea să fie mai interesat de ocuparea funcției de administrator public al județului, în contextul în care și-a mai dorit asta și în trecut, iar acum Mircea Dumitrescu se pregătește pentru pensionare. Pentru a clarifica acest lucru, l-am contactat pe deputatul Valentin Boboc, încercând să aflăm de la acesta care sunt jocurile de culise în acest moment la PSD și care va fi parcursul său politic în contextul lor. Parlamentarul ne-a declarat, însă, că perioada aceasta este una destul de gri în partid, pentru că Dragnea nu și-a făcut încă publice preferințele în materie de resurse umane. În ceea ce-l privește, Boboc părea destul de confuz: “Eu nu zic că voi candida sau nu, pentru că nu știu încă acest lucru. Oricum, treaba asta nu e atât de simplă pe cât pare. Se va face o analiză a fiecărui parlamentar, pe activitatea lui parlamentară, pe implicarea lui în teritoriu și se va verifica nivelul în care acesta este susținut de partid. Abia după această analiză se va putea ști cine candidează sau nu. Pot să vă spun, însă, sigur că nu îmi doresc funcția de administrator public al județului, că am văzut că aveți această informație. La o adică, dacă se pune problema, eu aș putea să mai candidez o dată pentru parlament. Dar nu pot eu să spun dacă vreau sau nu, că nu asta contează cel mai mult. Esențială e susținerea din partea organizației de partid, pentru că dacă oamenii simt că le-ai fost util într-o funcție și încă te vor acolo e foarte bine. Dar dacă nu beneficiezi de această susținere, își dorești degeaba.” Printre rânduri, noi am citit că lui Boboc i-ar cam surâde un nou mandat de parlamentar, dar nu și-a jucat încă toate cărțile. Pe de altă parte, dacă apare o oportunitate în Teleorman care să-l mențină la același nivel în schema politică pesedistă, acesta ar uita parlamentul ca și cum n-ar fi fost vreodată. Și, între noi fie vorba, prea multe n-are de uitat…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Teleormanul e un judet de boi.Cine ar mai rezona pentru un mic si o bere de ziua orasuluil. Nu desteptati prostii,.trebuie sa ramana asa. Victor for ever.Sa muriti fara sapun!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*