liberinteleorman.ro

Blaga ”le-a dat cu flit” celor 30 de crai ai PDL Teleorman

3 martie 2015

Monica Vasilescu

vasile blagaSituația încordată din PDL Teleorman trenează de ceva vreme și nimeni de la centru nu pune piciorul în prag. Președintele Vasile Blaga nici atât. După două-trei încercări eșuate în cursul timpului de a le aduce democrat-liberalilor președinte de la centru, Blaga a renunțat, iar acum se face că plouă. Și plouă torențial din moment ce domnia sa se spală pe mâini în apă din abundență. Spunem asta pentru că, recent, o delegație a PDL Teleorman, formată din 30 de membri, a poposit la București pentru a-i expune situația șefului de partid prin viu grai, stare știută la nivel de bârfă de la Teodor Nițulescu sau de la Cristi Barbu, cei doi care s-au luptat pentru primul scaun al filialei județene. În zadar au bătut drumul cei 30, fiindcă Blaga le-a spus simplu: eu trebuie să plec la Senat. Apoi i-a lăsat pe mâna lui Gheorghe Flutur și a lui Marian Zlotea, cel care cunoaște interiorul organizației, fiindcă a condus-o și el puțină vreme, la inițiativa actualului șef de la centru. Numai că Zlotea nu a stat mult în fața pedeliștilor teleormăneni, deoarece aceștia au avut o asemenea reacție, încât nedoritul a trebuit să-și vadă de alte treburi. Gheorghe Flutur, însă, i-a ascultat pe cei necăjiți de felul ocult în care s-au purtat negocierile ce au rezultat cu detronarea lui Nițulescu și numirea în funcția de președinte a lui Barbu, primarul de la Suhaia. Ce a făcut Flutur? L-a trimis la Teleorman pe secretarul executiv pe Regiunea Sud – deputatul George Ionescu. De asemenea, acesta a auzit părerile tuturor. Și atât. Niciunul dintre cei patru amintiți din conducerea centrală nu a lămurit situația astfel încât să se pună capăt disensiunilor din interior.

La ora actuală, partea nemulțumită din PDL Teleorman așteaptă răspuns la contestațiile depuse la Cabinetul președintelui Vasile Blaga, documente semnate de peste 50 de președinți de organizații locale și municipale, de consilierii județeni și de un număr de 7 primari (din 11), iar opinia publică înjură și se amuză de circul cailor troieni de pe o scenă politică unde sunt prea mulți actori slabi.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dan Botez a prezentat volumul Constantin Prezan – Mareșalul datoriei la Craiova

Următorul articol

O grenadă din al II-lea Război Mondial, la Piatra

Cele mai recente articole de Actualitatea politică