liberinteleorman.ro

Bitanu’ spune lucruri trăznite: “ Dacă e să fie vorba de incompatibilitate, păi eu las primăria de izbelişte? O să candideze nevastă-mea!!”

17 martie 2015
Advertisement

bitanuCarmen Dumitrescu
Cristi Barbu, alias Bitanu’, nu ştie încă dacă e sau nu incompatibil. Procesul cu ANI durează deja de o bună bucată de vreme şi nimic nu indică o soluţionare grabnică a situaţiei, chiar dacă povestea pare a fi desprinsă din filmele cu… să zicem… naivi. Căci Bitanu’ nu s-a gândit că, devenind primar, n-o mai poate avea în subordine pe tovarăşa de viaţă la Primărie, considerând, aşa cum ne-a obişnuit deja, că legea e aia pe care o consideră el corectă, nu aia după care funcţionează statul român. Totuşi, ameninţarea incompatibilităţii e un fel de sabie a lui Damocles pentru Bitanu’, care speră doar ca procesul să se lungească până în 2016, soluţionarea cunoscând-o aproape instinctiv. Astfel, atunci când e întrebat despre incompatibilitate, primarul de la Suhaia, are iniţial tendinţa de a spune că nu e, n-a fost şi nu va fi nimic putred pe moşia lui, după care se reorientează şi spune lucruri trăznite: “Până la urmă, ce ar fi rău dacă aş fi declarat incompatibil? O să am mai mult timp la dispoziţie să mă ocup de partid. Şi dacă e să fie vorba de incompatibilitate, păi eu las primăria de izbelişte? O să candideze nevastă-mea! Sau cineva din familia mea şi o să câştige! Eu o să-i veghez din umbră, dar primăria n-o las! Asta să fie clar!”
Ca de obicei, Bitanu’ demonstrează că habar n-are cum stă treaba cu legile în ţara asta şi nici nu ştie cam care sunt declaraţiile pe care le poţi face dintr-o anumită funcţie, oricare ţi-ar fi intenţiile. Şi nici o minte diabolică nu pare să aibă, pentru că nu poţi pune la cale o combinaţie prin care să conduci o primărie din umbră şi să spui în dreapta şi-n stânga că, dacă pierzi scaunul, vei avea grijă să aşezi pe el un membru al familiei. În plus, deşi nu părea, Bitanu’ a învăţat unele lucruri de la Niţulescu. Nu pe alea bune,totuşi. Că şi la Niţulescu, acelea erau genetice. Pe alea grave, însă, şi le-a însuşit magistral. Căci numai Niţulescu se arăta dispus la orice oră să-şi folosească familia drept paravan în atingerea unor obiective politice şi economice. Păcat! Mare păcat!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Legea inerţiei politice

Următorul articol

Alan Constantin conduce, la capul gol, Ambulanța

Cele mai recente articole de Actualitatea politică