Bitanu’ spulberă speculațiile: “Nu mă interesează nicio funcție!”

în Actualitatea politică

IMG_0087Carmen Dumitrescu

De o vreme încoace, Cristi Barbu, zis Bitanu’, stă destul de liniștit. Dacă în urmă cu vreo câteva luni era implicat trup și suflet în conflictele interne ale PNL, acum el are grijă să se afișeze public mai puțin și să vorbească pe măsură. Strategia e bună pentru el. Nu și pentru presă, care se bucura întotdeauna de perlele neșlefuite ale fostului primar de la Suhaia.

N-am putea spune că știm de unde vine această schimbare de atitudine, dar putem presupune unele ipoteze. Mai ales după ce am aflat cu stupoare în conferința de presă, organizată pe 28 ianuarie, că atât Bitanu’, cât și Pîrvulescu au întâlniri cu Nițulescu, întâlniri fundamentate pe „expertiza” fostului lider al partidului. Din ce ne mai aducem și noi aminte, Nițulescu a avut întotdeauna o influență asupra lui Cristi Barbu, acesta din urmă fiind propulsat în politica județeană de temperamentalul politician portocaliu. E posibil, nu cert, ca Bitanu’ să-și fi schimbat atitudinea sub influența consultărilor recunoscute cu Nițulescu. Cert e că în recenta conferință de presă, aceasta a declarat deschis că nu-l interesează nicio funcție: „Nu mă interesează nicio funcție, că am văzut că s-au vehiculat niște speculații. Nu mă interesează absolut nimic, voi sta lângă Eugen (Pîrvulescu), dacă este nevoie zi și noapte, și vom fi o echipă care vă va demonstra că doi tineri sunt loiali intereselor oamenilor, și nu intereselor personale. ”

Acum, noi nu suntem prea convinși de loialitate în politică. Nu de alta, dar n-am văzut-o niciodată. Așa că putem să ne gândim la alte explicații pentru noua atitudine a lui Bitanu’, doar că niciuna dintre ele n-are legătură cu interesul comunității. Vom trăi și vom vedea! Că la vorbe goale suntem toți experți.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Liberalism in Teleorman nu EXISTA!!!!O adunatura de lichele, oportunisti, incompetenti si salariati de partid, vesnic flamanzi dupa banul public, dispusi la orice slugarnice si orice compromis!!!!Fuziunea cu fostii democrati liberali este o mizerie, ea nu a facut decat sa „spele” niste puscariabili, acoradndu-le sansa sa mai minta si sa mai fure inca un ciclu electoral, cu nimic mai buni decat pesedii!!!!Trist viitor!!!

  2. Ca sa te intereseze o functie trebuie sa fi compatibil cu ea. La ora actuala nici functia de administrator nu o poti ocupa. Va veni cat de curand vremea cand vei raspunde de aceasta!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*