liberinteleorman.ro

Bitanu’ rămâne primar în suflet şi-n simţire

14 iunie 2015

bitanuCarmen Dumitrescu
În timp ce toţi noii liberali se luptă, făţiş sau subversiv, pentru obţinerea unei funcţii politice sau administrative la nivel local, Bitanu’ şi-a limitat orizonturile neaşteptat de mult, visând să rămână primar până când… se va simţi pregătit pentru mai mult. Nu-l bănuim că ar fi citit vreo carte de filosofie între timp, dar avem convingerea că primarul de la Suhaia a fost bine consiliat de cineva mai cu capul pe umeri din imediata lui apropiere. Nu de alta, dar un ambiţios de talia lui Cristi Barbu nu are cum să fie mulţumit, în mod natural, cu vremelnicia statutului de copreşedinte al PNL Teleorman. Mulţi speculau, la momentul înfiinţării noii structuri politice de Dreapta că Bitanu’ va dori să ocupe funcţia de prefect, în timp ce Pârvulescu o va ţinti pe aceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Acum, însă, după ce zvonuri despre tensiunile din sânul organizaţiei au început să capete amploare publică, Bitanu’ mărturiseşte, cu mâna pe inimă, că el se simte numai… primar: “În niciun caz nu vreau să ocup vreo funcţie, dacă luăm guvernarea. Pe mine mă interesează să fiu primar la Suhaia şi nimic mai mult, iar dacă ies cu bine din procesul de incompatibilitate, mă voi declara un om mulţumit. Nu ştiu… pur şi simplu nu cred că sunt pregătit acum să ocup o funcţie de anvergură judeţeană. Poate că în câţiva ani o să-mi dezvolt şi abilităţi de tipul ăsta, dar acum nu cred că pot fi mai mult decât primar. Şi vă spun sincer că asta e şi ceea ce îmi doresc!”
Gândirea strategică nu e rea deloc, dar cu siguranţă ea nu provine din vreo conştientizare a proprilor limite sau din vreo experimentare voluntară a umilinţei, ci dintr-o dorinţă de a demonstra că undeva, în spatele carcasei de şmecher cu maşini scumpe şi bani numai buni de întors cu lopata, stă un personaj simţitor, care îşi vede lungul nasului. Evident, dacă strategia prinde, viitorul lui Bitanu’ poate fi oricum, dar sigur nu se va rezuma la primăria din Suhaia, aşa cum susţine.
Având în vedere că un nou termen din procesul de incompatibilitate este programat chiar la finele acestei luni, Bitanu’ nu se simte tocmai confortabil, dar speranţa lui stă într-o amânare sau într-o soluţie pozitivă a instanţei. În cel mai rău dintre cazuri, el ştie că totuşi funcţia de copreşedinte al PNL nu i-o va lua nimeni. Până la proba contrarie, că nu se ştie niciodată de unde se nasc antipatiile.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cine l-a supărat pe Lucian Militaru?

Următorul articol

Numele lui Neamu… pe toate străzile

Cele mai recente articole de Actualitatea politică