Bitanu’ plăteşte datoriile lui Niţulescu şi Zlotea

în Actualitatea politică

PNLCarmen Dumitrescu
De când a preluat conducerea fostului PDL, co-preşedintele PNL Cristi Barbu are de înfruntat nu numai divergenţele interne din partid, ci şi datoriile lăsate în urma lor de foştii lideri ai formaţiunii. Din motive asupra cărora acesta nu vrea să insiste, membrii partidului nu au cotizaţiile plătite la zi, iar datoriile acumulate îi dau mari bătăi de cap lui Bitanu’, care a fost recent obligat să scoată din propriul buzunar o sumă măricică, pentru a nu fi evacuat din sediul partidului. Se pare că datoriile vechiului PDL îşi au originea undeva în anul 2012, când partidul era condus de Marian Zlotea şi apoi de Teodor Niţulescu. Dar Zlotea, nefiind interesat prea tare de aceste detalii, planurile lui fiind de impact naţional, a preferat să-l lase următorul conducător al partidului să rezolve partea financiară. Niţulescu n-a venit nici el cu o soluţie, iar datoriile s-au acumulat, punându-l acum pe Bitanu’ în situaţia de a plăti sume restante semnificative către Consiliul Judeţean Teleorman, către Finanţe şi către furnizori.
Până acum s-a reuşit evitarea evacuării din sediu, acesta plătind din buzunarul propriu o parte din sumă şi asumându-şi că va plăti eşalonat datoria către creditori. În cadrul conferinţei de presă organizate la sediul PNL în cursul zilei de 5 octombrie, Bitanu’ a recunoscut că situaţia datoriilor nu este deloc roz, dar a garantat că va face tot ce e necesar pentru ca lucrurile să intre în normalitate: “Am eşalonat datoria către Consiliul Judeţean în februarie. Când am preluat partidul am găsit o datorie la Consiliul Judeţean de vreo 300 de milioane. Am reuşit să aduc această chirie la zero în februarie, când am preuat această funcţie, urmând ca datoria veche din anii trecuţi să o eşalonăm. Datoria vine din 2012, mai precis. Atunci era şef la partid Niţulescu şi Zlotea, dar el pe o perioadă mai scurtă. Au fost şi multe penalităţi. Dar vom reuşi să ajungem la zi cu aceste datorii”.
Lângă Cristi Barbu s-a aflat Eugen Pîrvulescu, care a mărturisit presei prezente faptul că ştie care sunt problemele financiare în care se zbate vechiul PDL şi că, în măsura în care va fi posibil, PNL-ul va încerca să-şi sprijine partenerul în această situaţie delicată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*