liberinteleorman.ro

Biochimiștii, biologii și chimiștii din sistemul sanitar, în linia întâi a luptei cu noul coronavirus

18 martie 2020
Advertisement

Lumea, în general, nu știe cum sunt împărțite ramurile sistemului medical și a dat mai puțină importanță faptului că biochimiștii, biologii și chimiștii lucrează alături de medici să poată pune pacienților un diagnostic corect. Astfel, toți cei amintiți sunt reprezentanții sistemului sanitar din România care se află în aceste zile în prima linie pe frontul de luptă împotriva coronavirusului, ține să reaminească Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR).

Nicoleta Stan, biolog medical principal, șeful OBBCSSR Teleorman și vicepreședinte în Biroul Executiv Național al acestui for, a declarat pentru ziarul Liber în Teleorman că biologii, chimiștii și biochimiștii merită, de asemenea, precum medicii, să fie menționați de autorități atunci când se manifestă față de aceștia cu îngrijorare, apreciere și respect.
”Autoritățile și opinia publică trebuie să știe adevărul!
BBC-iștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, recoltează probe biologice pentru coronavirus! BBC-iștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, efectuează teste pentru depistarea noului coronavirus!
Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, fac parte, alături de medici și asistenții medicali, atât din echipele de laborator pentru depistarea noului coronavirus din probe biologice umane, cât și din echipele de recoltare a probelor biologice umane pentru depistarea noului coronavirus!
Avem colegi cu specialitatea medicală epidemiologia bolilor transmisibile la DSP-uri, care fac parte din echipa de recoltare a probelor biologice umane pentru depistarea noului coronavirus.
Felicitari tuturor colegilor biologi, chimiști, biochimiști din sistemul sanitar, membri ai OBBCSSR, care se află acum în linia întâi a luptei cu noul coronavirus!”, este mesajul transmis de Nicoleta Stan.

Biologii, chimiștii și biochimiștii sunt parte a întregii echipe medicale, iar fără ei nu există calitate în laboratorul de analize medicale, pentru că sunt participanți atât la efectuarea controlului intern cât și la efectuarea controlului extern al calității, ce presupune analizarea, interpretarea și luarea unor măsuri dacă se impun. În concluzie, toți aceștia formează o echipă de specialiști care au aceeași misiune: să dea rezultatul corect.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

AMASP solicită pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru cei care infectează în mod deliberat alte persoane

Următorul articol

Vârsnicii Alexandriei nu sunt impresionați de coronavirus

Cele mai recente articole de Actualitate