Bilanțul DSP Teleorman: venituri crescute și boli ținute sub control

în Actualitate/Actualitatea politică

conferintaCarmen Dumitrescu

Cel mai recent dintre demersurile Instituției Prefectului Teleorman a fost acela de a obliga instituțiile din subordine să-și îmbunătățească modul de comunicare cu mass-media și, implicit, cu populația. Acest demers a venit la pachet cu o serie de mega-conferințe de presă, organizate în Sala Mare a Palatului Administrativ, în prezența unor nume importante de la Centru și a conducătorilor principalelor instituții publice din Teleorman.

Iar astăzi, 2 februarie, a venit rândul Direcției de Sănătate Publică și a Casei de Asigurări de Sănătate, conducătorii celor două instituții realizând un bilanț al activității din anul precedent și răspunzând nelămuririlor presei, într-o manieră deschisă și punctuală. Astfel, în ceea ce privește activitatea DSP Teleorman  în anul 2014, Mioara Comana, directorul instituției și Iulian Francisk Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătății au pus sub lupă starea sănătății teleormănenilor, dar și obiectivele pe care cei de la Centru le au pentru acest județ în domeniul sănătății publice. Astfel, Mioara Comana a reușit ca, în numai 17 minute, să treacă în revistă situația și rezultatele instituției pe care o conduce, punctând faptul că anul 2014 a fost unul extrem de intens, din punctul de vedere al activității derulate, dar și un an fructuos, prin prisma obiectivelor atinse: creșterea nivelului veniturilor proprii, coordonarea și controlul implementării programelor naționale de sănătate ce sunt derulate în județ, cu privire la cancerul de col uterin și tuberculoză și continuarea acreditării laboratorului din cadrul DSP Teleorman pe noi proceduri.

Vestea bună, venită chiar din partea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Iulian Francisk Chiriac a fost aceea că și de la nivel central, activitatea DSP Teleorman poate fi evaluată în termeni favorabili și că eforturile actualului director al instituției și-au spus cuvântul din plin în procesul de modernizare al sistemului de sănătate din Teleorman. DSP Teleorman își propune, pentru perioada următoare, înființarea a două centre de permanență în județ, având în vedere că numărul pacienților consultați în anii 2013 și 2014 la Centrele de Permanență din județ a fost destul de consistent, fiind vorba de aproximativ 20.000 de pacienți aparținând tuturor grupelor de vârstă, doar în cursul anului precedent.

Mega-conferința de presă i-a adus în Sala Mare a Palatului Administrativ și pe președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, care a ținut să recunoască meritele celor două instituții aflate la momentul bilanțului, dar și pe prefectul județului Teleorman, Carmen Daniela Dan, fără de care acest efort de comunicare nu s-ar fi făcut niciodată pentru presa și populația județului.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*